Rihanna pakt 30e Alarmschijf met Lift Me Up

- Nieuws

 Rihanna
Rihanna pakt 30e Alarmschijf met Lift Me Up

Je hebt er zo’n 5 jaar op moeten wachten, maar Rihanna is terug. De Barbadiaanse superster maakte met Lift Me Up de soundtrack voor de nieuwe Black Panther-film en dat is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Het nieuws zorgde voor een schok in de wereld. Chadwick Boseman, die schitterde als T'Challa en Black Panther in onder andere Avengers Infinity War en End Game en Black Panther, overleed in 2020 voor de buitenwereld volkomen onverwacht aan de gevolgen van darmkanker. Hij was pas 43 jaar oud. Dat nieuws raakte ook Rihanna en de Nigeriaanse zangeres Tems, die de tekst van Lift Me Up schreef. Die laatste besloot na een gesprek met de regisseur van Black Panther: Wakanda Forever dat het een nummer moest worden, dat de mensen die zij in haar leven heeft verloren zou ‘omhelzen’. Ze stelde zich voor dat ze voor hen zou kunnen zingen en hoe ze door de tekst van het nummer aan hen zou kunnen uitdrukken hoeveel ze hen mist. Dat zou volgens Tems goed passen bij de film, die vanaf 6 november in de bioscopen is te zien. 

Nummer 30
De Alarmschijf voor Lift Me Up betekent Rihanna’s 30e Alarmschijf en daarmee verstevigt ze haar positie als artiest met de meeste Alarmschijven. Madonna staat op geruime afstand met 25 Alarmschijven, terwijl P!nk er inmiddels 24 heeft. Daarnaast kan het voor de 34-jarige RiRi al haar 41e Top 40-hit worden. Van alle artiesten met meer dan 10 hits heeft ze sowieso een enorm hoog slagingspercentage. 30 Alarmschijven op 41 hits (om het eerlijk te houden, tellen we daar Lift Me Up al bij op) levert meer dan 73,1% op. Alleen Gavin DeGraw, Shawn Mendes en Maroon 5 hebben een hoger percentage.

Alle Alarmschijven check je in onze playlist op Spotify.