Panic! At The Disco scoort tweede Alarmschijf

- Nieuws

 Panic! At The Disco
Panic! At The Disco

Met High Hopes wist Panic! At The Disco al de Alarmschijf te pakken, maar nu is het ook voor de nieuwe track Hey Look Ma, I Made It raak. De hele komende week hoor je dat nummer extra vaak op Qmusic.

Toen bleek dat High Hopes van Panic! At The Disco een hit werd, heb je misschien raar opgekeken. But It’s Better If You Do was immers de laatste hit van de groep van Brendan Urie en daarvoor moest je dik 12 jaar terug in de tijd. Daarna werd het stil en leek het over en uit. Maar niets bleek minder waar. Brendan nam afscheid van zijn andere bandleden en maakte van Panic! zijn eigen project.

Mama
Op het album Pray For The Wicked, waar High Hopes en Hey Look Ma, I Made It op te vinden zijn, verwijst Brendan veel naar zijn moeder en dat is niet voor niets. Zo vertelde hij in een interview: “Mijn moeder heeft me een aantal coole dingen geleerd. Bijvoorbeeld dat je dingen moet doen die je blij maken. Als je van iets heel ongelukkig wordt, moet je er vooral mee kappen. Ik leerde al op jonge leeftijd dat het helpen van mensen me gelukkig maakt en wanneer ik ervoor kon zorgen dat anderen zich goed voelden, voelde ik me nog veel beter.”

Toch is er één ding waar hij nog het meest dankbaar voor is. “Mijn moeder maakte me zelfverzekerd. Iedere keer als ik bij de basisschool werd afgezet, riep ze me dat ik me moest herinneren wie ik was.” Met zeer veel verkochte albums en weer een dikke hit op zak, kan Brendan inderdaad zeggen dat hij het gemaakt heeft tegen zijn moeder. Al is Hey Look Ma, I Made It vooral een aanklacht tegen de muziekwereld.

Foto: YouTube