Taylor Swift hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Taylor Swift Panic! At The Disco Martin GarrixMacklemore Jax Jones Martin Solveig
Taylor Swift

ME! van Taylor Swidt kon je de hele week als Alarmschijf op Qmusic horen en deze week is de track de hoogste binnenkomer in de Top 40. Ook Summer Days van Martin Garrix, Macklemore en Patrick Stump en All Day And Night van Jax Jones, Martin Solveig en Madison Beer zijn nieuw.

27. ME! – Taylor Swift ft. Brendon Urie of Panic! At The Disco

Er zijn niet veel artiesten die voor hun dertigste al zeven albums hebben uitgebracht, maar Taylor Swift doet het maar mooi. In december van dit jaar mag ze dertig kaarsjes uitblazen en voor die tijd zal haar zevende album verschijnen. Een eerste single is er alvast en heet Me! Het is een samenwerking met Brendon Urie en die ken je beter als de zanger, of tegenwoordig eigenlijk: het enige bandlid, van Panic! At The Disco. De release van Me! leverde Taylor en Brendon ook wat kritiek op hier en daar. Sommige mensen, onder wie Charlie Puth, vinden de track namelijk best veel lijken op de hit Next To Me van Emeli Sandé uit 2012. Zes weken na Panic! At The Disco’s hit Hey Look Ma, I Made It koos Qmusic ook Me! als Alarmschijf.

34. SUMMER DAYS – Martin Garrix feat. Macklemore & Patrick Stump of Fall Out Boy

Martin Garrix, Macklemore en punkband Fall Out Boy plaatsten een paar weken geleden alle drie dezelfde tekst op social media: ‘I got this feeling on a Summer day’. Dat zinnetje is trouwens niet helemaal origineel, het lijkt op één woordje na op het begin van de hit I Love It van Icona Pop en Charli XCX. Die hebben verder niets te maken met deze samenwerking tussen Martin Garrix, Macklemore en Fall Out Boy-zanger/-gitarist Patrick Stump, want dat is wat het gezelschap duidelijk wilde maken op social media. Summer Days is de zeventiende Top 40-hit voor Martin Garrix, Macklemore staat voor de zevende maal in de lijst, inclusief zijn hits met Ryan Lewis, en Patrick stond met Fall Out Boy maar één keer eerder genoteerd.

38. ALL DAY AND NIGHT – Jax Jones & Martin Solveig Present Europa & Madison Beer

Europa is de naam van een nieuw project van Jax Jones en Martin Solveig. De Brit en de Fransman zijn al een tijd goed bevriend en hebben bovendien veel bewondering voor elkaars werk. Plannen om samen te werken waren er al snel, maar door hun volle agenda’s duurde het toch even. Zangeres op All Day And Night is de 21-jarige Amerikaanse Madison Beer. Bij ons is zij nog niet heel bekend, maar in de Verenigde Staten heeft ze al wat hits gescoord en wordt ze door muziekblad Billboard zelfs getipt als één van de grootste jonge talenten van dit moment. Als de melodie van All Day And Night je bekend voorkomt, kan dat kloppen. Die doet denken aan Insomnia, waarmee Faithless in 1996 tot nummer 12 kwam in de Top 40.

Foto: BSR Agency