Mabel aan de top van de Tip

Na 6 weken bereikt Mabel de koppositie van de Tipparade met Let Them Know. Verder komen we in de top 10 één nieuwe entry tegen en 2 grote stijgers.

De top 3 bestaat deze week naast Mabel uit Zo Mooi van Miss Montreal op 2 en Måneskin’s I Wanne Be Your Slave op nummer 3. In de top 10 zien we 2 belangrijke stijgers: Praat Met Mij van Kevin, Idaly & Jade Lauren gaan van 17 naar 8 en Kungs met Never Going Home van 15 naar 5. Kungs is daarmee de snelste stijger van de week! Op nummer 9 zien we één van de 8 binnenkomers van deze week terug: Sjaak met Trompetisto. Buiten de top 10 komen we Don’t Go Yet van Camila Cabello nieuw tegen op 11 en gaat Shane Codd met Always On My Mind richting de top 10.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

9 (--) TROMPETISTO – Sjaak
Sjaak klinkt als een nieuwe naam in de muziekindustrie, maar dat is hij allerminst! Achter Sjaak gaat Mehi Chafi schuil. In 2007 komt hij bij het label Spec Entertainment terecht, waar hij, samen met The Partysquad en een aantal andere rappers, in 2008 al gelijk 2 hits scoort. Stuk weet het in datzelfde jaar zelfs tot nummer 6 te schoppen. In de jaren die volgen weet hij nog regelmatig hits te scoren, waaronder Krokobil met Yellow Claw en Mr. Polska. Zijn laatste wapenfeit dateert van 2018 met Kav Verhouzer: Stap Voor Stap. Nu probeert hij het solo met Trompetisto.

11 (--) DON’T GO YET – Camila Cabello
Het vertrek van Camila Cabello uit Fifth Harmony eind 2016 heeft haar geen windeieren gelegd! Sterker nog: ze is solo al succesvoller gebleken dan de girlgroup zelf. De Cubaans-Amerikaanse zangeres scoorde haar eerste hit met Shawn Mendes in 2016. Met diezelfde Shawn Mendes heeft ze inmiddels alweer 2 jaar een relatie, wat ten tijde van hun nummer 1 hit Seńorita in 2019 bekend werd. Afgelopen weekend deelde Camila een teaser van haar nieuwste track Don’t Go Yet op Instagram. Ze is daarnaast ook druk bezig met haar acteercarrière. Nog dit jaar zal ze als Assepoester te zien zijn in een nieuwe live-action film.

14 (--) LEVELEN UP – Fatah, Lijpe & Henkie T feat. Ka
Fatah timmert al een tijdje aan de weg. In 2017 begon hij zijn eigen label en bracht daar zijn debuutsingle ZeroQuinze uit. Een jaar later tekent hij bij het label van een andere bekende rapper: Lijpe. Bij Lijpe Music brengt hij in datzelfde jaar zijn eerste EP uit: Kwalijke Zaak. Nu probeert de rapper uit Utrecht met Henkie T en Ka zijn eerste hit in de Top 40 te scoren.

23 (--) BONGO CHA CHA CHA – Goodboys
Wanneer je het begin van Bongo Cha Cha Cha luistert, dan waan je je even in een ver verleden. De nieuwste track van Goodboys bevat de nodige oude elementen, aangevuld met een dikke beat die dan weer helemaal bij deze tijd past. De twee heren uit Engeland hebben al 2 grote hits op hun naam staan. Allereerst was daar in 2019 Piece Of My Heart, samen met Meduza, die tot nummer 4 kwam in de top 40. Later deden ze dit succes nog eens dunnetjes over met de hulp van Becky Hill op Lose Control. Bongo Cha Cha Cha zou zomaar eens een nieuwe zomerhit kunnen worden, maar wel een vrij korte met nog geen 2 minuten!

27 (--) LIFETIME – Swedish House Mafia feat. Ty Dolla $ign & 070 Shake
Vorige week kwam het trio van de Swedish House Mafia nog binnen in de Tipparade met hun nieuwste track It’s Get Better. Deze week doen ze er nog een schepje bovenop, want ook Lifetime komt binnen in de Tipparade. Op dat nummer werken ze samen met Ty Dolla $ign en 070 Shake. Beide tracks staan op het derde studioalbum van de heren: Paradise Again. De release staat gepland voor eind 2021. Eerder deze week waren ze te gast bij The Tonight Show van Jimmy Fallon, waar ze zowel It’s Get Better als Lifetime lieten horen. Het was hun eerste optreden sinds de reünie.

29 (--) IK GA ZWEMMEN – Mart Hoogkamer
Bij de naam Mart Hoogkamer zullen de meesten denken aan zijn deelname aan de talentenjacht Holland’s Got Talent. Mart deed mee aan het achtste seizoen in 2016 en werd knap tweede. Het kan echter ook zomaar zijn dat je hem kent van zijn video op het strand. In 2020 ging hij namelijk viral toen er een video op YouTube werd geplaatst van een zingende Mart Hoogkamer die Unchained Melody zong, het nummer waar The Righteous Brothers in 1965 een nummer 1-hit mee hadden. Het heeft de carrière van Mart een behoorlijke boost gegeven. Mede hierdoor is hij nu toe aan zijn debuut in de Tipparade. De videoclip nam hij onlangs op in het centrum van Leiden.

30 (--) MAKING A FIRE (MARK RONSON RE-VERSION) – Foo Fighters
Begin dit jaar brachten de heren van de Foo Fighters hun tiende studioalbum uit, genaamd Medicine At Midnight. Vorige maand werd de vierde single van dat album uitgebracht, maar dan in een speciale versie. Deze re-version van Making A Fire, geproduceerd door Mark Ronson, geeft het nummer een zomers tintje. Het achtergrondkoor bestaat uit een kwartet, waaronder de oudste dochter van zanger Dave Grohl. De band uit Amerika stond voor het laatst in de Top 40 met Walk in 2011. Hun bekendste nummer is toch wel Learn To Fly, waarmee ze in 1998 vreemd genoeg maar 2 weken in de enige echte stonden.