Maan en Kraantje Pappie Ambassadeurs van de Vrijheid

- Nieuws

 Maan Kraantje Pappie Sam Feldt
Ambassadeurs Vrijheid 2019

Dinsdagochtend zijn Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt bekendgemaakt als Ambassadeurs van de Vrijheid 2019. Met een helikopter zullen de artiesten op 5 mei op verschillende bevrijdingsfestivals optreden.

Op welke festivals Maan, Kraantje Pappie en Sam Feldt gaan spelen is nog niet duidelijk. Maar het is hoogswaarschijnlijk dat één van deze artiesten op 5 mei op een bevrijdingsfestival bij jou in de buurt speelt! De ambassadeurs vliegen traditiegewijs in een defensiehelikopter het hele land over. 
(Tekst gaat verder onder Instagram-post)

Ambassadeurs over de oorlog
Vanochtend maakte radio-dj Frank van der Lende de ambassadeurs bekend tijdens zijn show. Kraantje Pappie vertelde tegen de dj dat zijn opa veel over de oorlog heeft verteld: "Hij ondernam voedseltochten voor zijn gezin. Dan keek mijn oma na een week uit het raam, zag hem de straat in komen met een kar vol eten, en vervolgens zag ze de voorraad meteen slinken, omdat hij een deel van het moeizaam bij elkaar gehaalde eten ging uitdelen aan gezinnen die niks meer hadden."
Ook Maan wilt dat haar doelgroep een goed beeld van de oorlog heeft. "Ik heb nog opa's en oma's die mij verhalen vertelden en die ik weer door kan geven aan een nieuwe generatie. Voor de generatie na mij is de Tweede Wereldoorlog meer een horrorverhaal."

Check de songtekst van Maan haar huidige Top 40-hit Hij Is Van Mij.

(Foto: Instagram @npo3fm)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!