Maan en Goldband grijpen de Alarmschijf

- Nieuws

 Maan Goldband
Maan en Goldband grijpen de Alarmschijf

Maan en Goldband lijken met Stiekem op weg naar een grote Top 40-hit. De track is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Een liedje over een prille liefde, die niet kan of mag bestaan. Zo omschrijven de mannen van Goldband het nummer Stiekem. Pikant, want het zou ook weleens kunnen slaan op de vermeende relatie tussen Maan en Goldband-zanger Karel Gerlach. In de Q-middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic hielden beide vorige week de lippen stijf op elkaar, maar tussen de regels door konden we wel iets opvangen over hun eerste ontmoeting. “We waren al wel een soort maatjes met elkaar. Ik ben wel eens gaan kijken bij shows”, aldus Maan. “En toen zijn we eigenlijk de studio ingegaan en toen hebben we elkaar echt goed ontmoet.”

In de studio bedacht
Bij Matthijs gaat door, waar de single voor het eerst live op tv werd gebracht, ging de zangeres dieper in op Stiekem. “Dit liedje bestond helemaal niet, totdat we samen de studio in gingen,” zo vertelde ze. “Ik was bezig met een nieuw album en ik wilde daar gewoon heel graag Goldband op hebben. We waren ook maatjes en konden het goed met elkaar vinden. Ik vind daarnaast wat zij maken zo uniek, ze hebben zo’n leuke, super chille energie om zich heen hangen. Ze zijn heel eigen en uniek in wat ze doen. Ik vind het heel leuk om een soort contrast op te zoeken, dingen die mensen niet zo snel bij mij verwachten.” En dus stelde Maan voor om samen te werken en daar hadden de voormalige stukadoors van Goldband wel zin in.

295e Nederlandse act met eerste Alarmschijf
Een goede keuze, want Stiekem gaat als een speer bij de streamingdiensten. Het is de zesde Alarmschijf voor Maan en met dat aantal evenaart ze Davina Michelle. Anouk (20) en Miss Montreal (7) zijn de Nederlandse zangeressen die de schijf vaker wisten te veroveren. Goldband, dat afgelopen zomer groots doorbrak met Noodgeval, is de 295e Nederlandse act aan wie we een eerste Alarmschijf toekennen.

Alle Alarmschijven check je in onze playlist op Spotify.