Maan breekt Top 40-record

- Nieuws

 Maan Corry Konings
Maan breekt Top 40-record

Maan mag zich vanaf deze week de succesvolste Nederlandstalige zangeres uit de Top 40-geschiedenis noemen. Ze verbreekt het meer dan 50 jaar oude record van Corry Konings.

Maan komt deze week op nummer 13 binnen in de Top 40 met haar nieuwste single Stiekem. In totaal heeft de Utrechtse zangeres nu 3925 punten verzameld met veertien Nederlandstalige hits. Daarmee overtreft ze deze week de score van Corry Konings, die sinds 1999 op 3906 punten staat. Maan mag zich nu de succesvolste Nederlandstalige zangeres uit de Top 40-geschiedenis noemen.

In totaal heeft Maan met zestien hits in de lijst gestaan, maar haar eerste twee hits tellen we voor dit record niet mee. Perfect World en Ride It waren namelijk Engelstalige hits. Met dit record treedt Maan in de voetsporen van haar oude Voice-coach Marco Borsato. Hij is namelijk de succesvolste Nederlandse zanger. In totaal scoorde Maan zes Nederlandstalige top 10-hits. Twee daarvan bereikten de eerste plaats: Hij Is Van Mij in 2019 en Blijven Slapen in 2021.

Maan is pas de vijfde zangeres die de titel van succesvolste Nederlandstalige zangeres mag voeren. Vóór Corry Konings stond het record een paar jaar op naam van Willeke Alberti en ook Ria Valk en Imca Marina hebben de titel midden jaren 60 een tijdje mogen dragen. Voor het record van succesvolste zangeres uit Nederland (waarbij de taal dus niet uitmaakt) moet Maan nog flink wat hits erbij scoren. Dat staat namelijk op naam van Anouk met 8957 punten, ruim twee keer zoveel als Maan.

Op deze site vind je ook een volledige top 40 van de succesvolste Nederlandstalige zangeressen uit de Top 40-geschiedenis. Daarin lees je hoe hoog Maans collega-zangeressen staan, zoals Davina Michelle, Meau, S10, Emma Heesters, Tabitha, Sigourney K en Pommelien Thijs.