Justin Bieber en Benny Blanco grijpen Alarmschijf

- Nieuws

 Justin Bieber Benny Blanco
Justin Bieber en Benny Blanco grijpen Alarmschijf

Met Holy staat Justin Bieber, samen met Chance The Rapper, nog stevig in de top 10 van de Top 40. Lonely, dat hij maakte met producer Benny Blanco, is de volgende track die de hitlijsten moet gaan bestormen. Je hoort ‘m de komende week als Alarmschijf op Qmusic.

Je hebt producers die precies weten hoe je een hit moet scoren. Denk bijvoorbeeld aan Max Martin. Ook Benny Blanco heeft een neusje voor nummers die snel in het hart van de luisteraar worden gesloten. Zo schreef hij mee en was hij producer van grote hits als I Kissed A Girl van Katy Perry, She Doesn’t Mind van Sean Paul, Diamonds van Rihanna, Castle On The Hill, Perfect en Happier van Ed Sheeran, Issues van Julia Michaels, Lonely Together van Avicii en Rita Ora en Love Yourself van Justin Bieber. In een ver verleden was Benny, die in het echt Benjamin Levin heet, ook verantwoordelijk voor Eenie Meenie, een track van Justin met Sean Kingston. Die kwam in Nederland niet verder dan de Tipparade. Zelf stond hij in de Top 40 met Eastside (met Halsey en Khalid) dat in 2018 tot de 20e plek kwam en met I Found You (met Calvin Harris). Die hit kwam vorig jaar niet verder dan 35.

Eenzaamheid
Het zal je dus niet verbazen dat de twee nu opnieuw de handen ineen slaan. Ze kennen elkaar door en door. Benny heeft bovendien de vroegere jaren van Justin in de muziek meegemaakt. En dat is precies waar Lonely over gaat. Succes heeft ook een keerzijde en dat heeft de Canadese ster aan den lijve ondervonden. Zijn tienerjaren stonden in het teken van optredens, albums uitbrengen, constante achtervolgingen door gillende fans, creeps die hem wat aan wilden doen en foute mensen uit de muziek. En ja, dan voel je je als tiener behoorlijk eenzaam. Dat laat de Canadese acteur Jacob Tremblay, die in de video de jonge Justin speelt, je zien.

Voor Benny Blanco is het zijn eerste Alarmschijf, maar voor The Biebs al zijn elfde. Daarmee evenaart hij die andere Justin – Timberlake – die ook met elf van zijn hits het stempel wist te krijgen.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: cover single