Hatelijke hits

- Nieuws

 JC Stewart Duncan Laurence Olivia O'Brien Gnash Kelis
Hatelijke hits

Waar de liefde ook in Top 40-titels de overduidelijke winnaar is zijn er verscheidene hits gemaakt rond de voornaamste bedreiging… haat.

Het is de sterke afkeer van iemand; een negatieve mentaliteit die ten doel heeft de tegenstander dwars te liggen. En dan beschrijven we het nog vrij mild want soms zien we extreme vormen. De verschillende niveaus zijn ook hoorbaar in Top 40-hits die in de titel al aangeven over haat te gaan.

De meest recente toevoeging in ons overzicht kwam afgelopen weekeinde binnen in de lijst via JC Stewart en I Need You To Hate Me. De zanger uit Noord-Ierland begint daar ook zijn Top 40-loopbaan mee want het is zijn eerste hit.

Dit jaar bracht ook Duncan Laurence de haat in de Top 40 maar gebruikte dat juist als metafoor bij de liefde. Love Don’t Hate It stond 22 weken in de Top 40 en wist uit te groeien tot de grootste Top 40-hit met haat in de titel.

Vier jaar eerder bouwden Gnash en Olivia O’Brien een hit rond de tegenstrijdigheden van de twee: I Hate U I Love U. Andere ‘hatelijke hits’ sinds 2000 zijn Caught Out There (I Hate You So Much Right Now) (van Kelis), Hate It Or Love It (The Game featuring 50 Cent), I Hate This Part (Pussycat Dolls), (Don’t) Give Hate A Chance (Jamiroquai) en She Hates Me (Puddle Of Mud).