Harry Styles hoogste One Directioner in de Top 40

- Nieuws

 Harry Styles Niall Horan Liam Payne Louis Tomlinson Zayn One Direction
Harry Styles hoogste One Directioner in de Top 40

Met Watermelon Sugar stijgt Harry Styles deze week van 3 naar 2 in de Top 40 en daarmee onttroont hij Dusk Till Dawn van Zayn en Sia als hoogst genoteerde track van Directioner.

Harry evenaarde de hit van Zayn Malik eerder al, toen hij met zijn zomerhit op de derde plaats wist te komen. Dusk Till Dawn wist precies drie weken op die positie te verblijven en zakte daarna terug. ‘Hazza’, zoals de fans van Harry hem weleens noemen, is daar nu dus voorbij. Daarmee is hij ook de hits van One Direction al ruimschoots voorbij, want de groep kwam met hun hoogst genoteerde track, One Way Or Another (Teenage Kicks), niet verder dan de achtste plek.

Zayn vs. Harry
Op basis van de cijfers van de Stichting Nederlandse Top 40 lijken Harry, Niall, Zayn toch al de populairste Directioners met hun solowerk. Vooral Zayn steekt er met kop en schouders bovenuit, met zijn drie top 10-hits. Zijn debuuthit Pillowtalk kwam tot nummer 10, I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker) (met Taylor Swift) behaalde de zevende plek en Dusk Till Dawn wist in het najaar van 2017 tot nummer 3 te komen. Harry kwam met Sign Of The Times tot 16, met Adore You op 11 en Watermelon Sugar doet het dus tot nu toe met een tweede plek, maar wel met volop uitzicht op een nummer 1-hit. Qua Top 40-punten – 971 om 1.652 – blijft Zayn Harry ruimschoots voor, maar dat komt ook doordat hij meer hits in de lijst had.

De andere Directioners
Niall Horan heeft na Zayn met 1.327 punten het hoogste puntenaantal, maar zijn 7 Top 40-hits wisten dan weer niet de top 10 te bereiken. This Town en Too Much To Ask bleven toevallig allebei op de twaalfde plek hangen, terwijl Too Much To Ask niet verder kwam dan 13. Als we kijken naar Liam Payne, dan zien we dat hij met zijn 4 Top 40-hits op 438 punten staat, terwijl Louis Tomlinson met 1 Top 40-hit ver achterblijft en op 202 Top 40-punten staat.

De hoogst genoteerde Top 40-hits van de leden van One Direction

WATERMELON SUGAR – Harry Styles (#2 in 2020)

DUSK TILL DAWN – Zayn featuring Sia (#3 in 2017)

POLAROID – Jonas Blue, Liam Payne & Lennon Stella (#20 in 2019)

THIS TOWN – Niall Horan (#12 in 2017)

BACK TO YOU – Louis Tomlinson, Bebe Rexha & Digital Farm Animals (#17 in 2017)

Top 40-punten
Het Top 40-puntenaantal wordt berekend op basis van de posities: 40 punten voor de nummer 1, 39 punten voor de nummer 2 enzovoorts tot 1 punt voor de track op nummer 40.

Foto: YouTube