Goldband scoort top 3-hit in België

- Nieuws

 Goldband
Goldband scoort top 3-hit in België

In de Vlaamse Ultratop 50 heeft Noodgeval van Goldband de derde plaats bereikt. Het is voor het eerst sinds 2004 dat een Haagse groep zo hoog genoteerd staat bij onze zuiderburen.

Nederlanders met een grote hit in België zijn zeker niet zeldzaam. Denk maar aan Meau en Jaap Reesema. Zij scoorden dit jaar allebei nog een nummer 1-hit in de Ultratop 50. Voor een Haagse nummer 3-hit in de Ultratop 50 moeten we heel wat jaren terug. Dat gebeurde namelijk in februari 2005. Toen haalde Girl van Anouk de derde plaats in de lijst.

Kijken we alleen naar Haagse groepen, dan moeten we zelfs nog een jaar terug, naar februari 2004. Toen scoorde Kane een nummer 1-hit met de Tiësto-remix van Rain Down On Me. Dat was wel bijzonder, want Kane had in eigen land op dat moment nog niet op 1 gestaan. In de Nederlandse Top 40 kwam Rain Down On Me nooit hoger dan de zesde plaats.

De laatste keer dat een Haagse groep in ons land de top 3 haalde was in 2020. Toen bereikte Soldier On van Di-Rect de derde  plaats. Opvallend genoeg heeft die groep in België nog nooit een hit gescoord. Son Mieux, een andere Haagse band die bij ons onlangs op een haar na de top 3 haalde, heeft ook nog geen geen Belgische hit op zak.

Of Goldband ook in Nederland de top 3 gaat halen, moeten we nog even afwachten. De vooruitzichten zijn op dit moment niet zo goed, want deze week daalt Noodgeval van nummer 6 naar 8.