Clean Bandit pakt Alarmschijf

- Nieuws

 Luis Fonsi Clean Bandit
Clean Bandit pakt Alarmschijf

Clean Bandit ken je natuurlijk als een goed geoliede hitmachine. Met hits als Rather Be, Rockabye en Symphony bestormde de Britse groep de hitlijsten. Toch willen Jack en Luke Patterson en Grace Chatto meer.

De afgelopen maanden zaten zij bijna opgesloten in hun studio om aan hun tweede album What Is Love? te werken. Het drietal legde de lat hoog. "Ik wil niet dat het klinkt alsof je gewoon naar de radio luistert", vertelt Jack. Hij vindt dat de albums van zijn groep moeten klinken als een samenhangend geheel en niet als een verzameling losse tracks.

“En toch moeten het ook onze nummers zijn, dus de sound van onze hits moet niet helemaal naar de achtergrond verdwijnen", vervolgt hij. Daarbij denkt hij ook aan minder samenwerkingen met andere artiesten en meer nummers waarop de zangeres en zangeressen te horen zijn, die ook mee op tour gaan.

Toch nog een samenwerking
Baby, de nieuwste track van Clean Bandit, is nog wel een samenwerking. Deze keer werden Luis Fonsi en de Britse zangeres Marina and the Diamonds. Die hoorde je al op het vorige album van de groep: daarop nam ze de vocalen van Disconnect voor haar rekening. De komende week check je Baby als Alarmschijf op Radio 538.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!