BTS stoot zichzelf van nummer 1 in Billboard Hot 100

- Nieuws

 BTS
BTS stoot zichzelf van nummer 1 in Billboard Hot 100

BTS komt met Permission To Dance op nummer 1 binnen in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Daarmee verdrijft de groep zichzelf van de eerste plaats.

Dat Permission To Dance vanuit het niets op nummer 1 binnenkomt, is tegenwoordig niet zo bijzonder meer. Dat gebeurt de laatste tijd wel vaker in de Amerikaanse hitlijst. Wat het wel bijzonder maakt, is dat BTS de afgelopen zeven weken ook al op nummer 1 stond. Dat deed de Zuid-Koreaanse boyband met het nummer Butter. Daarmee lost de groep zichzelf af op de nummer 1-positie. De laatste keer dat zoiets gebeurde, was in 2018. Toen stootte Drake met Nice For What zijn eigen nummer God's Plan van de eerste plaats. Een paar weken later flikte hij hetzelfde trucje nog een keer. Toen werd Nice For What zelf opgevolgd door In My Feelings.

BTS is de veertiende act in de geschiedenis van de Amerikaanse Billboard Hot 100 die zichzelf van de eerste plaats stoot. Andere artiesten die dit ook ooit deden, zijn o.a. Justin Bieber, The Weeknd en Taylor Swift. In de Nederlandse Top 40 zijn er slechts vier acts geweest die dit ooit gelukt is: The Beatles, Mud, Adele en Justin Bieber. De knapste prestatie is trouwens die van The Beatles, want die scoorden zelfs drie nummer 1-hits achter elkaar. Dat deden ze zowel in Nederland als in Amerika, maar dan wel in een ander jaar en met andere liedjes.


Andere bijzondere dingen die deze week in de Amerikaanse hitlijst gebeuren: