Armin van Buuren scoort bijzondere Top 40-hit

- Nieuws

 Hailee Steinfeld Ne-Yo Armin Van Buuren

Something Real van Armin van Buuren staat inmiddels al 15 weken in de Top 40, maar kwam in al die weken niet verder dan nummer 26. Dat is een record, want nooit eerder stond een hit zo lang in de lijst zonder daarbij in de top 25 te komen.

Something Real is de 35e Top 40-hit van Armin en werd door Qmusic uitgeroepen tot Alarmschijf. Ook is het zijn vijftiende hit die niet boven de onderste 15 plaatsen uit komt. Daaronder zitten ook bekende Armin-rammers als Shivers, The Sound Of Goodbye en Broken Tonight (met VanVelzen).

Niet het grootste succes
Met 115 punten heeft de Leidse dj en producer nog niet het grootste succes bij de onderste 15 plaatsen te pakken. Die eer staat op naam van Ne-Yo, die in 2012 met Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself) flink wat meer punten verzamelde (159). Buiten Nederland scoorde het nummer veel beter, met onder andere een derde plek in Schotland, een tiende plek in België en in de Verenigde Staten kwam Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself) op 9. In de UK scoorde Ne-Yo er zijn vierde nummer 1-hit mee.

Ook Hailee Steinfeld wist met Love Myself nooit hoger te komen dan nummer 26. Toch stond zij in 2015 tien weken in de lijst en verzamelde ze 114 punten. Daarmee staat ze op de derde plek in de lijst van artiesten die niet hoger kwamen dan 25. 

Monifah
Een track die je misschien wat minder goed kent, is Touch It van Monifah. Dat nummer stond eind 1998 en begin 1999 ook tien weken in de lijst en kwam niet verder dan 27. De nu 47-jarige, Amerikaanse R&B-zangeres besluit daarmee de top 4. In haar thuisland wist ze het tot de negende positie te schoppen. 

Foto: BSR Agency