Alarmschijf voor Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Tabitha

- Nieuws

 Kris Kross Amsterdam Tabitha Kraantje Pappie
Kris Kross Amsterdam

Met Moment scoren Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Tabitha de Alarmschijf. De track komt je misschien wel bekend voor, want het is een nieuwe versie van een grote Top 40-hit uit de 90's.

Even terug naar 1996. Ajax werd voor het derde jaar op rij landskampioen, de Nederlandse zoekmachine Ilse begon en de Olympische Zomerspelen vonden plaats in het Amerikaanse Atlanta. Maar het was ook het jaar dat Bianca Boyd, onder de naam Nasty, een dikke Top 40-hit scoorde met Een Moment Zonder Jou. De track kwam tot 4 in de Lijst der Lijsten en dat terwijl het eigenlijk niet als een eigen nummer was bedoeld. Het was bestemd voor Ruth Jacott, maar die deed er niets mee. Gelukkig, want anders zouden we deze Nederlandse R&B classic nooit hebben gekend.

Een nieuw jasje
Met het succes van Hij Is Van Mij in hun achterhoofd, dat gebaseerd is op The Boy Is Mine van Brandy & Monica, moeten de mannen van Kris Kross Amsterdam hebben gedacht dat ze dit kunstje ook met een Nederlandse kneiter kunnen flikken. Met Tabitha hadden ze natuurlijk al een spatzuivere R&B-stem in huis. Maar daar werd dan wel Kraantje Pappie aan toegevoegd, want de track moest wel een 2019-sausje krijgen. Het resultaat is een catchy nummer, dat je niet snel uit je hoofd zult krijgen.

Een overzicht van bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 check je op Spotify!

Foto: Instagram