Adele wint 4 BRIT Awards

- Nieuws

 Adele Ke$ha Coldplay James Bay Justin Bieber Björk Tame Impala Jack Garratt

In Londen zijn woensdagavond de jaarlijkse BRIT Awards uitgereikt. Adele werd de grote winnares.

De zangeres wist in vier van de 13 categorieën te winnen. Hello van Adele werd de beste Britse single en wist ook met het album 25 de prijs voor beste Britse album in ontvangst te nemen. De 27-jarige werd ook uitgeroepen tot beste vrouwelijke solo-zangeres en werd gezien als Global Success.

Adele bedankte haar team voor het feit dat ze wordt omarmd als vrouw en maakte gebruik van het moment om Kesha openlijk te steunen. Kesha werd vorige week verplicht om door te werken met Sony terwijl ze zelf aangeeft door haar producer te worden misbruikt.

James Bay won de onderscheiding voor beste mannelijke solo-artiest en Coldplay versloeg onder andere Years & Years en One Direction als beste groep. One Direction won wel de BRIT Award voor beste Britse video bij Drag Me Down.

In de categorie internationaal was de winst voor Björk opvallend die daarmee Lana Del Rey, Meghan Trainor en Ariana Grande achter zich liet. Ook Justin Bieber (solo man), Tame Impala (groep) en Jack Garratt (critics choice) wonnen een BRIT Award. David Bowie werd postuum onderscheiden met de Icon Award.