Kygo eert Avicii op Coachella

- Nieuws

 Avicii Kygo
Avicii

Kygo heeft zijn set op Coachella ingetogen besloten door Without You van Avicii te draaien.

De dj sprak richting het aanwezige publiek over een verdrietige dag voor de muziek: “Eerder vandaag hoorde ik het nieuws dat Avicii op pas 28-jarige leeftijd is overleden. Hij was mijn grootste muzikale inspiratie en hij was de reden waarom ik begon met het maken van elektronische muziek. Ik weet ook niet of ik vanavond hier op dit podium zou hebben gestaan als dat niet voor hem was. Ik weet dat hij miljoenen andere producers heeft geïnspireerd. Dus wil ik mijn set vanavond beëindigen met mijn favoriete Avicii-nummer”, aldus de dj. Hij startte Without You in met op de achtergrond een visual van de Zweedse dj. Het publiek had ook moeite met de situatie.

Achteraf plaatste Kygo een foto op zijn Instagram over de emotionele dag: “Ik voelde me zo vereerd te draaien op het mainstage van Coachella. Maar aan de andere kant was het zo verdrietig het nieuws van Avicii te horen. De wereld is een muzikaal genie verloren. Dank aan iedereen die er was.”

Ook in Amersfoort en Utrecht was een bijzonder eerbetoon te horen rond Avicii. De klokken van de Lange Jan en van de Dom speelden nummers van de dj.

De voormalige manager van Avicii, Ash Pournouri, plaatste zaterdag een reactie op Instagram: “Ik heb geen idee hoe dit gevoel genoemd wordt. Je was familie, mijn broer, mijn vriend, deel van mijn hart en dat is nu weg. Ik heb nog nooit zo’n diep verdriet als dit ervaren. Ik weet niet eens wanneer ik eerder heb gehuild maar mijn ogen zitten vol met tranen sinds ik het hoorde. Ik heb het nog niet echt geaccepteerd en kan me nog niet voorstellen dat het echt is. Leeg. Je was één uit een miljard. Ik kan niet stoppen met denken aan wanneer ik bij je zou zijn ik je op de een of andere manier had kunnen redden. Van haters, bedreigingen, slechte relaties, ziekte en het donker. Wat er ook gebeurd is… ik zou een kogel voor je hebben gevangen. Ik snap het dan ook niet. Helemaal niet. Niet het kleinste stukje.”

Zijn voormalige vriendin Emily Holdberg deelde een foto van de dj en zichzelf: “’Come on babe, don’t give up on us. Choose me and I’ll show you love’. Dat zijn teksten van een nummer dat Tim voor me schreef. Ik zou willen dat ik met ze zou hebben geleefd. We waren twee jaar samen en hij was mijn grootste vertrouweling en beste vriend. Ik kan nu niet naar Bear kijken zonder te weten dat ik zijn gezicht niet meer ga zien. Ik verzamel nog steeds alle gedachten en wil je bedanken voor alle mooie woorden en teksten. ‘Wake me up when it’s all over’ want ik wil niet dat het echt is…”, zo schreef ze.

(Foto: BSR Agency)