Avicii (28) overleden

- Nieuws

 Avicii
Avicii

Avicii is vrijdag op 28-jarige leeftijd overleden.

Het lichaam van Avicii werd vrijdag levenloos gevonden in Muscat, Oman. Nadere details rond zijn overlijden zijn niet bekend gemaakt.

"Het is met intens verdriet dat we het overlijden van Tim Bergling, ook bekend als Avicii, bekend moeten maken. Hij werd dood aangetroffen in Muscat, Oman, deze vrijdagmiddag plaatselijke tijd. De familie is uit het veld geslagen en we vragen iedereen om hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd. Er zullen geen nadere verklaringen worden afgegeven", zo is het bericht dat Billboard deelde. 

De Zweedse dj debuteerde in 2010 in de Top 40 met Bromance en scoorde sindsdien nog 19 Top 40-hits. Wake Me Up, dat in 2013 verscheen, groeide uit tot zijn grootste Top 40-hit en stond 11 weken op nummer 1. Ook Hey Brother werd een nummer 1-hit.

In 2016 deed Avicii een stap terug omdat hij toe was aan rust. Hij kondigde aan geen optredens meer te zullen doen. In 2017 verscheen er weer nieuw materiaal. 

Met zijn hits wist hij totaal 291 weken in de Top 40 te staan, het meeste voor een act uit Zweden. Vlak achter ABBA is hij de een na meest succesvolle Zweedse act in ons land. Lonely Together, zijn samenwerking met Rita Ora, stond eerder dit jaar nog in de Top 40 genoteerd. 

Afgelopen week bedankte hij de organisatie van de Billboard Music Awards nog voor zijn nominatie in de categorie Top Electronic/Dance. 

De muziekwereld reageerde geschokt op het nieuws:
Calvin Harris: "Verslagenheid bij het nieuws over Avicii. Een prachtige ziel en een buitengewoon getalenteerd persoon die nog zo veel te doen had. Mijn gedachten zijn bij zijn familie. God zegene je, Tim"
Dua Lipa: "Triest nieuws om te horen van het overlijden van Avicii. Te jong en veel te snel. Mijn condoleances voor zijn familie, vrienden en fans"
Sebastian Ingrosso: "Ik kan geen woorden vinden maar wat ik wil zeggen is dat we een stel jonge kinderen uit Zweden waren met dromen en Tim inspireerde ons en miljoenen anderen. Rust in vrede broer. Je muziek zal voor altijd verder leven"
Hardwell: "Dit kan ik niet geloven. Ik ga je zo verschrikkelijk missen. Vanaf de eerste show die we samen deden tot alle geweldige herinneringen die we deelden. Dank je dat je de wereld hebt veranderd met je geweldige muziek en voor het zijn van zulke inspiratie. Ik ga je missen, broer. Tot we elkaar weer zien!"
Martin Garrix: "Ik kan met geen woorden beschrijven hoe verdrietig ik me nu voel. Dank je dat je me hebt geïnspireerd en miljoenen anderen. Rust zacht"
David Guetta: "Er is iets verschrikkelijks gebeurd. We zijn een vriend kwijt geraakt met zo'n prachtig hart en de wereld een ongekend getalenteerd talekt. Dank voor je prachtige melodieën, de tijd die we in de studio hebben doorgebracht, het samen draaien als dj's of gewoon het genieten van het leven als vrienden. Rust zacht"
Marshmello: "Hier heb ik geen woorden voor. Rust zacht, broer"
Nile Rodgers: "Lieve Tim... je familie krijgt mijn hartverwarmende condoleances. Jij was mijn kleine broertje. Liefde voor altijd"
Liam Payne: "Mijn God... ik ben gebroken. Heel erg verdrietig nieuws en veel te jong. Wat was hij een talent. Rust in vrede"
Imagine Dragons: "Vernietigend nieuw van Avicii komt voorbij. Één van de meest favoriete momenten van samenwerking. De wereld was vrolijker en voller met hem en zijn kunst. Al mijn liefde voor zijn familie en vrienden"
Sam Feldt: "Geen woorden. De enige persoon die mij inspireerde om te beginnen met produceren. De beweging die jij in gang zette is tijdloos en je nalatenschap zal altijd voortleven. Rust zacht, Tim"
Rita Ora: "Geen woorden. Ik weet nog hoe geweldig het was om Lonely Together te maken en het voelde alsof we gisteren nog spraken. Mijn condoleances voor de familie en vrienden van Avicii. Moge hij zijn rust vinden. Veel te snel vertrokken en ik ben er kapot van!"
KSHMR: "Avicii is gegaan, een van de besten om dat ooit te doen. Dat is waarom het zo vernietigend is..."
Charlie Puth: "Ik wil in een moment een eerbetoon brengen aan een man die mijn ogen opende bij hoe producties ooit kunnen klinken. Avicii was een genie en ik kan niet geloven dat hij niet meer onder ons is."
DJ Snake: "Rust in vrede, Avicii. We zijn een legende kwijt"

(Foto: BSR Agency)