Hilary Duff voelt zich schuldig als werkende moeder

- Nieuws

 Hilary Duff

Dat er gemeten wordt met dubbele standaarden in muziekland is niks nieuws. Dat blijkt maar weer uit de vragen die worden gesteld aan vrouwelijke artiesten in vergelijking met mannelijke artiesten. Neem bijvoorbeeld het onderwerp; kinderen opvoeden. Vrouwen krijgen altijd de vraag hoe het is om een werkende moeder te zijn, maar dit wordt nauwelijks aan werkende mannen gevraagd.

Hilary Duff ging hier over in gesprek met Redbook. Duff kan haar naam op de lange lijst met namen schrijven van vrouwen die telkens maar weer de vraag krijgen hoe het is om een werkende moeder te zijn. Duff is officieel gescheiden van hockey speler Mike Comrie en is sindsdien een single werkende moeder van haar 3 jaar oude zoontje Luca. Daarnaast speelt Duff in de serie Younger en is ze bezig met haar muzikale comeback.


Als het schuldgevoel ter sprake komt vertelt Duff: “Het is moeilijk om te zeggen dat je alles kunt hebben. Ik denk dat je tot een bepaald level alles kunt hebben, maar om alles voor de volle 100% te hebben is lastig. Je mist altijd wel iets of het nu in je carrière of met je familie is. Als ik het super druk heb met mijn werk voel ik me zo schuldig.”
Daarnaast laat Duff weten hoe ze denkt over opnieuw trouwen. “Ik zou niet zeggen dat ik nooit meer ga trouwen, maar het is niet meer belangrijk voor mij. Ik voel me niet alsof ik perse getrouwd moet zijn. Als ik mezelf erg aangetrokken voel tot iemand en deze persoon vindt het erg belangrijk dan zou ik er wel voor gaan. Maar voor mij is het niet meer essentieel.”