Eminem ligt onder vuur na optreden

- Nieuws

 Eminem
Eminem Bonnaroo 2018

De rapper kreeg flinke kritiek nadat hij tijdens zijn show op het Bonnaroo festival in Tenessee het geluid van geweerschoten liet horen. 

Eminem speelde zijn track Kill You, van zijn The Marshall Mathers LP (2000), fragmenten af die klonken alsof iemand schoot met een pistool. Dit zorgde voor paniek onder het publiek.

Na zijn optreden deelden mensen op social media video's van aanwezigen die gilden en bukten toen de geweerschoten klonken. "Met alle shootings die er in Amerika plaatsvinden, is het zeer ongepast om dit soort geluiden in je live optreden te verwerken. Mensen reageerden met angst en tranen", aldus een getuige. 

Fans van Eminem namen het voor de hem op. Volgens hen eindigt de rapper de track al sinds 2002 op deze manier. "Eminem speelt Kill You al zes jaar op deze manier en dit is volgens mij de eerste keer dat iemand erover klaagt", aldus een Twitteraar. 

De angst voor shootings is in Amerika erg levendig. Vorig jaar kwamen er nog 59 concertgangers om het leven tijdens een aanslag op het muziekfestival Route 91 Harvest in Las Vegas.

 

(Foto: BSR Agency)