Drugs waren bijna de dood voor Tom Chaplin

- Nieuws

 Keane Tom Chaplin
Drugs waren bijna de dood voor Tom Chaplin

Tom Chaplin heeft met zijn drugsverslaving een enorme terugval gehad en dacht dat hij aan het einde van zijn leven was gekomen.

“Ik dacht dat ik doodging”, zo vertelde Chaplin. “Ik had dat gevoel al eens eerder gehad maar dit keer zat het heel diep. Ik zat al een paar dagen aan de grond en kreeg gewoon geen lucht meer. Ik had een paniekaanval. Ik stond naast een muur en dacht dat ik flauw ging vallen en dat het voorbij zou zijn.”


Het speelde allemaal aan het begin van 2015 doen de leadzanger van Keane volledig verslaafd raakte aan de drugs. Hij beschrijft die periode in het nummer Worthless Words. Inmiddels heeft de zanger alles weer op de rit gekregen, zo liet hij weten in een gesprek met de Telegraph.  “Ik wil niet zeggen dat ik leed aan een verslaving. Dat haat ik. Ik heb mezelf dat namelijk aan gedaan. Het gedrag van mensen om me heen was anders geworden en de mensen van wie ik hield hadden de hoop in mij opgegeven.”


Zelfs zijn eigen vrouw zag het niet meer met hem zitten: “’Ik wil zeggen dat ik van je hou omdat ik niet weet of ik die kans ooit nog eens zal krijgen’, zei ze tegen me”, aldus Chaplin die op 14 oktober zijn debuutalbum zal uitbrengen, The Wave.