Dit waren de hoogtepunten van Pinkpop

- Nieuws

 Bruno Mars Foo Fighters Lil Kleine Di-Rect
Bruno Mars Pinkpop 2018

Een surprise optreden van Di-rect, een te laat komende Lil Kleine en Bruno Mars die het festival op een spetterende manier afsloot: Pinkpop 2018 was een groot spektakel.

Tienduizenden mensen reisden afgelopen weekend naar het zuiden van Limburg voor 3 dagen Pinkpop. Gemist? No worries, wij zetten alle highlights even voor je op een rijtje, zodat je vandaag gewoon kunt meepraten bij de koffieautomaat. 

Surprise optreden Di-Rect
De Haagse rockers vielen dit jaar met hun neus in de boter. Doordat de leadzanger van The Kooks ziek was, moest de Engelse band hun optreden op Pinkpop afzeggen. Gelukkig wilde Di-Rect wel even lastminute hun show op het hoofdpodium overnemen. Hiermee kwam een langgekoesterde wens van zanger Marcel in vervulling. In 2005 stond de band ook op Pinkpop, destijds nog met ex-frontman Tim Akkerman.

Pearl Jam herdenkt stagedive
Vele festivalgangers kwamen dit weekend naar Pinkpop voor één ding: het optreden van de rockband Pearl Jam. De oude rockers stelden niet teleur en speelden de mainstage plat. Zanger Eddie Vedder blikte nog even terug op hun legendarische Pinkpop-optreden uit 1992, toen hij een stagedive maakte vanaf het podium. Een herhaling zat er helaas niet in.

Nog even wachten op Lil Kleine 
De rapper maakte dit jaar zijn debuut op het driedaagse festival, maar deed dit met een valse start. Lil Kleine stond namelijk in de file, waardoor hij 30 minuten te laat aan zijn optreden begon. Gelukkig scheen het zonnetje en maakte de Krantenwijk-rapper het goed met een knallende show. 

Pretty Fly!
Het is alweer 18 jaar geleden dat de rockband The Offspring hun laatste Top 40-hit scoorde, maar dit weekend bewezen ze dat ze nog steeds een show kunnen neerzetten. Tijdens hits als Self Esteem en Pretty Fly For A White Guy veranderde het veld in een grote moshpit en springende zee van mensen. Op 9 juni kwam de single It Won't Get Better uit, die op hun 13e studioalbum staat dat ergens dit jaar verschijnt.

Wisseltruc bij Foo Fighters
De headliner van de zaterdag? Foo Fighters natuurlijk! De band speelde naast hits als Best Of Me ook een aantal covers, waaronder een stevige rock versie van Queens hit Under Pressure. Hierbij wisselde Dave Grohl zijn microfoon in voor drumstokjes en herleefde hij het begin van zijn carrière als drummer bij Nirvana.

The Funk is back!
Pinkpop baas Jan Smeets had dit jaar een bijzondere act geregeld. Niemand minder dan Bruno Mars kwam langs om het festival in stijl af te sluiten. Voor zijn funky show trok de rasentertainer alles uit de kast. Het optreden kreeg nog een Nederlans tintje toen Mars tijdens de track Calling All My Lovelies met een zwaar accent de woorden: 'Ik wil je zien!' zingt.

(Bronnen: Instagram, Twitter, YouTube en BSR Agency)