De Munnik onzeker over zijn solocarrière

- Nieuws

 Paul De Munnik Acda en De Munnik

Zanger Paul de Munnik was de helft van het duo Acda en De Munnik. Eén jaar geleden gingen ze uit elkaar. Paul voelt zich nog niet zo comfortabel als solo artiest, liet hij weten.

"Het is even zoeken naar de vorm", vertelde de Munnik tegen de AD. 

 

Paul is zijn solocarrière gestart met het schrijven van de muziek voor de musical Amandla! Mandela. Daarmee wil hij ook een kleine tournee gaan doen: "Ik wil klein beginnen, zonder pretenties en niet met een hele posse. En het zijn ook heel kleine zaaltjes, die ook niet meteen vollopen. Dan denk ik: oké."

 

Het was Paul zijn idee om uit elkaar te gaan na hun laatste tour 't Heerst. "Ons laatste reguliere cabaretprogramma, 't Heerst, was een artistiek hoogtepunt. Met acteren erin, filosoferen, veel lol, veel muziek, mooi decor. Ik dacht: we krijgen het vast niet voor elkaar om nog een keer zoiets moois te maken", aldus de Munnik.

 

Vorig jaar maart gaven Acda & de Munnik hun laatste concert op een zondagmiddag in het Vondelpark, Amsterdam. Het concert was gratis zodat alle fans het beste van Acda & Munnik nog één keer konden horen.