Alice Cooper brengt oude band bij elkaar

- Nieuws

 Alice Cooper

Voor het eerst in 43 jaar zal Alice Cooper met zijn band een nieuw album uit gaan brengen. In 1973 bracht de band Muscle Of Love uit. Na het album ging Alice Cooper als solo-artiest verder.

Cooper verteld in een interview met The Weekender dat hij dezelfde kwaliteit terug wil als dat het album The Killer uit '71 had: "Ik heb het altijd een leuk idee gevonden dat Alice Cooper een rock band uit Detroit was. We zijn altijd een hardrock en guitar rockband geweest en ik geef dat nooit op. Het lijkt erop dat we richting het album The Killer gaan. Je kan nooit het gevoel van toen precies herbeleven, maar je kan de elementen die in het album zaten wel bekijken", aldus Cooper. 

 

Michael Bruce (gitaar), Dennis Dunaway (bas) en Neal Smith (drums) zullen meewerken aan het nieuwe album. Gitarist Glen Buxton overleed in 1997 op 49-jarige leeftijd.

 

Het werk is al begonnen voor het nieuwe Alice Cooper Band-album. "Ik heb 3 a 4 nummers geschreven met Neil Smith en Mike Bruce... We werkten in Phoenix voor een week of twee samen door constant nummers te schrijven en te spelen. Je weet nooit welk nummer het album gaat halen en welke niet", zo liet hij weten. "Dennis Dunaway heeft ook twee nummers geschreven." 

 

Cooper liet weten veel vertrouwen te hebben in zijn eigen nummers, aangezien hij "altijd goede nummers schrijft."