Coverafbeelding Nena - Lass Mich Dein Pirat Sein
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1984

Artiestinformatie

Geboortedatum   24-03-1960
Land   Duitsland

In de periode van 1982 t/m 1986 was Nena de zangeres van de gelijknamige band Nena. Bij haar geboorte kreeg ze de naam Gabriele Susanne Kerner, maar als kind zijnde werd zij liefkozend Nena genoemd. Iedereen in haar omgeving is dat door de jaren heen altijd blijven gebruiken. Het bekendste nummer van de band is 99 Luftballons uit 1983, dat een wereldhit werd. Andere singles van de band deden het heel goed in de Duitstalige landen. De band probeerde meerdere malen ook met Engelstalige nummers door te breken, maar zonder succes. Zangeres Nena had in de jaren 80 ook nog een aantal acteerklusjes in Duitse filmsIn 1989 ging Nena, de zangeres, solo verder. Zij had solo minder succes dan met de band, bracht vier albums uit en trad voor een kleiner publiek op dan dat ze in de jaren 80 deed. In deze jaren was zij ook te zien als presentatrice op de Duitse televisie.


Eind 2002 maakte zij een comeback, ondanks het feit dat zij nooit helemaal weg was geweest. Ze kwam samen met oud-bandlid van Nena, Uwe Fahrenkrog-Petersen, op het idee om oud materiaal nieuw leven in te blazen. Ze maakten remixen tot nieuwere versies. Dit sloeg bij zowel de jonge als de oudere fans aan. Samen met Kim Wilde schreef ze het nummer Anyplace, Anywhere, Anytime, dat verscheen in 2003. Dit nummer is zowel Duits- als Engelstalig. In 2005 verscheen haar autobiografie Nena: Willst Du Mit Mir Gehn, wat zij samen met Claudia Thesenfitz schreef.


In 2010 verscheen het album Best Of Nena. Dit is het enige best-of album dat door haarzelf is samengesteld. Ze heeft ook drie seizoenen als coach meegewerkt aan het programma The Voice of Germany.


Songtekst

Lass mich dein Pirat sein
auf allen seben meeren
wir segeln bis zum Horizont
begleiten wird uns nur der Mond

Lass mich dein Pilot sein
in wolkenlosen Lüften
voll Sehnsucht ruf ich deine Namen
wir werfen alles Geld zusammen

Für dich mach' ich verrückte Sachen ich
lege dir die Welt zu Füssen und
hol' für dich den Stern vom Himmel um dich
ein einziges Mal
zu küssen

Lass mich dein Pirat sein
Durch Strassen ohne ende
Wir gehen bis zum Horizont
Begleiten wird uns nur der Mond

Songinformatie

ArtiestNena
 A-kant
Titel Lass Mich Dein Pirat Sein
Lengte 4:51
Componist(en) N. Kerner, R. Brendel, R. Brendel
Producer(s) Reinhold Heil, Manne Praeker
 B-kant
Titel Keine Antwort
Lengte 3:18
Componist(en) J. Dehmel, C. Karges
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr A 4371
Album ?Nena

Positieverloop