Coverafbeelding Mieke m.m.v. Vader Abraham - Wat Een Prachtige Dag (What A Wonderful World)

Mieke m.m.v. Vader Abraham

Wat Een Prachtige Dag (What A Wonderful World)

  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1973

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-05-1957
Land   België

Mieke Gijs begon al op jonge leeftijd met zingen. Toen ze elf jaar oud was, deed ze mee aan haar eerste zangwedstrijd, die ze ook won met een vertolking van Mama van Heintje.

In 1973 werd Mieke in contact gebracht met Pierre Kartner, alias Vader Abraham, die na zijn successen met het kindsterretje Wilma op zoek was naar een nieuwe jonge zangeres. Samen namen zij het duet Wat een prachtige dag op, een vertaling van de hit What a wonderful world van Louis Armstrong. De single bereikte de tipparade van de Nederlandse Top 40. Een jaar later beleefde Mieke haar doorbraak met het door Pierre Kartner geschreven lied Een kind zonder moeder, dat zowel in Vlaanderen als in Nederland een hit werd. Daarna volgden nog hits met Zomertijd, M'n beste vriendin en Het leger van werkelozen. Dit laatste nummer was wederom een duet met Pierre Kartner.

Het succes nam daarna af en daarna werkte Mieke met verschillende producers zoals Dries Holten (Andres van het duo Sandra & Andres) en Ad Kraamer (Marc Winter).
In 1985 bereikte Mieke opnieuw de hitparades met de single Zaterdagavond, een duet met Dennie Christian. Dit nummer, een cover van Ich komm' bald wieder van Cindy & Bert, stond zes weken genoteerd in de Nederlandse Top 40. Gedurende de rest van de jaren tachtig nam Mieke nog verschillende andere platen op met Christian, later aangevuld met Micha Marah en/of Freddy Breck. Samen traden zij veelvuldig op tijdens het Schlagerfestival.
Maar verder hitparade succes bleef na 1985 uit.

In 2004 vierde Mieke haar dertigjarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid hiervan werd een album uitgebracht: Dertig jaar Mieke, het complete hitoverzicht. Behalve vier nieuwe nummers bevatte dit album ook een dvd.

Songtekst

Ik zie bloemen en kleuren en een veulen in de wei.
Een baby die kraait en lach naar mij.
Ja dan denk ik steeds weer wat een prachtige dag.
Zeg opa zie jij daar die vogel in de lucht hij zoekt weer naar takjes voor een nestje op zijn vlucht en dan denk ik net als nu wat een prachtige dag.
De kleuren van de regenboog een eerste zonnestraal en lachende gezichten van mensen allemaal..
k’Vraag hoe gaat het ermee en ik geef ze een hand er bestaat ineens geen grens er bestaat ineens geen land dan jij en ik hier samen op een bank.
Dat ik kijken kan en leef duizend maal dank.
Ja dan denk ik steeds weer wat een prachtige dag.
Ja dan denk ik steeds weer wat een prachtige dag.

Songinformatie

ArtiestMieke,
Vader Abraham
 A-kant
Titel Wat Een Prachtige Dag (What A Wonderful World)
Lengte 2:38
Componist(en) George David Weisz, George Douglas, P. Kartner
Producer(s) Pierre Kartner
 B-kant
Titel [Mieke] Klein Klokje
Lengte 3:03
Componist(en) P. Kartner, P. Kartner
Producer(s) Pierre Kartner
 
Platenlabel Elf Provincien
Catalogusnr 68.49
Album De Beste Van Mieke [1977]


Positieverloop