Jarig: Sam Feldt

- Jarig

 Sam Feldt
Sam Feldt 2018

Met een remix van Robin S' klassieker Show Me Love speelt Sam Feldt zich drie jaar geleden in de kijker. Inmiddels draait de Nederlandse producer op de grootste feesten.

Slechts 25 jaar oud mag Sam Feldt zich nu al scharen tussen de grote Nederlandse producers. De Noord-Brabantse dj begon zijn carrière met het maken van deep house remixen. In 2014 slaat hij de handen ineen met De Hofnar. Het resultaat is de track Zolang Ik Jou Heb, waarvoor de DJ zich liet inspireren door een oude Top 40-bekende. De single bevat namelijk een sample afkomstig van de 1999-hit Zelfs Je Naam Is Mooi van Henk Westbroek. Zolang Ik Jou Heb speelt Sam Feldt in de kijker en schopt het tot de Tipparade. 

Show Me Love
Al snel verschijnt de in Boxel geboren producer op de radar van platenmaatschappijen. Spinning Records is het label dat zijn krabbel krijgt en het jaar daarop pakt Sam Feldt zijn eerste Top 40-notering. Zijn remake van de jaren '90 hit Show Me Love levert hem een 19e plek op in de Nederlandse hitlijst. In Engeland weet de track het zelfs tot de top 5 van de UK Chart te schoppen. 

Succes met Lucas & Steve
Vanaf 2016 ging het echt hard met de producer. Zo scoorde hij samen met het dj duo Lucas & Steve een enorme hit met Summer On You. Een track waarvoor de Nederlandse zanger Wulf de vocalen voor zijn rekening nam. 21 weken domineert Summer On You de hitlist met als topnotering de 4e plek. De single pakt ruim 6 miljoen Spotify-streams en Sam mag een platinumplaat in ontvangst nemen. 

538 Dance Smash
Hierna volgen collabs met Akon, Hook N Sling en Möwe en brengt hij solo hits uit als What About The Love en Been A While. Singles en samenwerkingen die stuk voor stuk blijven steken in de Tipparade. In 2017 is het opnieuw raak voor de 25-jarige producer. Met Be My Lover, een remake van de hit van La Bouche uit 1995, scoren Feldt & Alex Shulz een Top 40-notering en de Dance Smash bij Radio 538.  

Beenbreuk voor Sam Feldt
Inmiddels staat Sam Feldt back to back met de grootste namen uit de dance wereld. Met gigs op Miami Ultra, Coachella en zijn eigen Heartfeldt poolparty's op ADE is Feldt inmiddels een household name. Al heeft de dj ook wel eens last van een tegenslag. Zo brak Sam vorige maand zijn been en moest hij 6 weken in het gips. Hierdoor was hij genoodzaakt zijn optredens op Tomorrowland en Sziget te cancelen. Maar dat geeft hem des te meer tijd om te werken aan nieuw materiaal, dat naar verwachting dit jaar uitkomt. 

View this post on Instagram

Surgery went well 😊

A post shared by Sam Feldt (@samfeldtmusic) on

Sam Feldt viert zijn verjaardag op dezelfde dag als Coolio, Nick Christian Sayer en Adam Duritz. Toen hij werd geboren stond Culture Beat met Mr. Vain op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste hit:

Show Me Love (EDX's Indian Summer Remix) - Sam Feldt (2015, 16 weken)

Grootste hit:

Summer On You - Sam Feldt x Lucas & Steve feat. Wulf (2016, 21 weken)

Kleinste en laatste hit:

Be My Lover - Sam Feldt x Alex Schulz (2017, 4 weken)

(Foto: BSR Agency)
0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!