Jarig: Miguel

- Jarig

 Miguel
Miguel 2018

De Amerikaanse zanger Miguel is jarig! Zijn grootste Top 40-succes is nog vers: eerder dit jaar tikte hij met Remind Me To Forget de zesde plek aan.  

Miguel Jontel Pimentel brak in 2010 door bij het grote publiek. De zanger scoorde niet alleen een Top 40-hit, maar kwam ook met twee nummers de Tipparade binnen: #Beautiful (2013) en Lost in your light (2017).

Check hieronder de highlights uit Miguel's leven. Meer weten over de zanger? Lees de biografie van Miguel.


Danser Miguel

Als kleuter wist Miguel het zeker: hij wilde danser worden. In zijn tienerjaren besloot hij zich toch volledig op muziek te storten en schreef hij zijn eerste muziek. Aan het eind van zijn schooltijd tekende Miguel bij een productiebedrijf.

Tour met Usher
2007 leek hét succesjaar te worden voor Miguel: hij zette zijn krabbel onder een platencontract. De zanger maakte zijn debuutalbum All I Want Is You, maar deze plaat belandde op de plank. Het album verscheen uiteindelijk in 2010. Pas toen Usher en Trey Songz hem op sleeptouw namen tijdens hun tours, sloeg All I Want Is You bij het grote publiek aan.

Album Kaleidoscope Dream
Het tweede album van Miguel, Kaleidoscope Dream, overtreft het succes van zijn debuutalbum. Voor het nummer Adorn wint de zanger zelfs een Grammy Award voor beste R&B-song.

Miguel en Mariah Carey
In 2013 scoorde Miguel een hit met Mariah Carey: #Beautiful. Het nummer bereikte in Nederland de 20e plek in de Tipparade. Datzelfde jaar maakte dj Sidney Samson een remix van #Beautiful. 

Filmcarrière Miguel
In 2015 verscheen het derde album Wildheart. Ondertussen maakte Miguel een switch naar de filmwereld en was hij te zien in de film Live By Night. Ook bracht de zanger een cover van Crazy In Love (Beyoncé) uit voor de film Fifty Shades Darker.

Samenwerkingen Miguel
Na de samenwerking met Mariah Carey had Miguel de smaak te pakken. In 2017 maakte hij samen met Dua Lipa het nummer Lost In Your Light. Dit jaar ging hij in zee met Kygo en rolde de Top 40-track Remind Me To Forget uit de studio.

Miguel viert zijn verjaardag samen met Robert Trujillo (Metallica), Michael Burston (Motörhead) en Pauline Black. Toen de zanger werd geboren stonden David Bowie en Mick Jagger met het nummer Dancing In The Street op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Kygo ft. Miguel – Reminder me to forget (2018, 18 weken)
Bekijk de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!