Top 40: bijzondere combi hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Hardwell Chivv Bizzey Lil Kleine Kygo Miguel Tom Walker

Deze week knallen er vier tracks de Top 40 binnen, waarvan de hoogste wel erg bijzonder is. Het is een samenwerking tussen één van onze grootste dj's en een aantal hiphophelden uit ons kikkerlandje. 

31. ZE WILLEN MEE – Hardwell X Bizzey X Lil Kleine X Chivv
Begin januari zaten Hardwell en Lil Kleine, net als een aantal andere BN-ers trouwens, een paar weken op Curaçao. Natuurlijk om van de zon te genieten, maar ook om een flink aantal optredens te doen. In de tijd die overbleef ontstond de eerste aanzet voor Ze Willen Mee. Niet veel later werden ook Bizzey en Chivv er bij betrokken. Dankzij deze hit staat Chyvon Pala, zoals Chivv eigenlijk heet, deze week met maar liefst drie hits tegelijk in de Media Markt Top 40. Je hoort hem net als Lil Kleine namelijk ook mee rappen op Beetje Moe van Kevin en op Bizzey’s Ja! is Chivv eveneens van de partij. Als je fan bent van Temptation Island moet je even de clip bij deze hit gaan checken. Daarin zie je namelijk verleidsters Yana en Zwanetta.


34. CALL OUT MY NAME – The Weeknd
Helemaal zeker is het niet, maar hoogstwaarschijnlijk gaat de tekst van de nieuwste hit van The Weeknd, Call Out My Name, over Selena Gomez. Abel Tesfaye, zoals de Canadese zanger eigenlijk heet, had het vorig jaar een tijdje gezellig met Selena. Na een paar maanden kwamen de twee helaas tot de conclusie dat ze hun drukke werkschema’s niet zo goed konden combineren met een relatie. In oktober van het afgelopen jaar gingen ze daarom uit elkaar. ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’ had voetballegende Johan Cruyff nu gezegd, want de breuk levert The Weeknd wel z’n achtste Top 40-hit op. Je vindt Call Out My Name ook op de EP die The Weeknd een paar weken geleden uitbracht. My Dear Melancholy is de title daarvan.


36. REMIND ME TO FORGET – Kygo ft. Miguel
Miguel werkte eerder samen met bekende namen als Mariah Carey en Dua Lipa, maar dat leverde de 22-jarige zanger geen Top 40-hit op. Zowel #Beautiful (met Mariah) als Lost In Your Light (met Dua) bleef steken in de Tipparade. Dankzij de samenwerking met Kygo op Remind Me To Forget is het nu wel raak voor Miguel Pimentel, zoals de Amerikaan voluit heet. Na de titeltrack is dit de tweede hitnotering van Kygo’s album Kids In Love. Dat bracht de Noorse dj en producer een paar maanden geleden uit. Net als veel van Kygo’s voorgaande singles koos Radio 538 ook Remind Me To Forget als Dance Smash. Daar lijkt Kygo een abonnement op te hebben: zeven van zijn in totaal twaalf Top 40-hits waren al Dance Smash.


39. LEAVE A LIGHT ON – Tom Walker
Hij is geboren in Glasgow, groeide op in Manchester, is 26 jaar oud, multi-instrumentalist, woonde een tijd in één huis met een hele club andere muzikanten en zijn muzieksmaak loopt uiteen van Paolo Nutini tot AC/DC. Dat zijn de belangrijkste dingen die je over Tom Walker moet weten. Zijn eerste Top 40-hit Leave A Light On schreef Tom voor een goede vriend, die worstelde met een verslaving. In de videoclip wordt dat duidelijk uitgebeeld: je ziet een man op een bootje rond dobberen, terwijl Tom een lichtje voor hem aan laat staan. Radio 538 koos Leave A Light On als Alarmschijf. Op 25 april kun je Tom Walker live zien. Tenminste, als je een kaartje hebt, want zijn concert in de Tolhuistuin in Amsterdam is al helemaal uitverkocht.