Top 40: Dura enige bedreiging One Kiss

- Hitlijsten

 Calvin Harris Dua Lipa Fais Daddy Yankee Chef'Special Tom Walker Avicii Kygo Miguel
Top 40: Dura enige bedreiging One Kiss

Calvin Harris en Dua Lipa regeren de Top 40 deze week met harde hand. One Kiss is opnieuw met afstand de populairste track van Nederland. De top 3 blijft deze week ongewijzigd. Alleen Dura van Daddy Yankee lijkt een bedreiging in de komende weken voor de twee sterren.

Hadden we vorige week voor het eerst dit jaar 7 zittenblijvers in de Top 40, ook deze week hadden we warme dagen en nu blijven er zelfs 8 (!) Top 40-hits op dezelfde plek als vorige week hangen. Gelukkig zijn dat dan niet dezelfde zittenblijvers als vorige week, behalve One Kiss natuurlijk. De nummer 1-positie van Calvin en Dua kwam geen moment in gevaar.


Deze week staat de Schotse dj en producer voor de 114e week in de top 10. Achter The Beatles, The Rolling Stones, The Bee Gees en Queen is hij daarmee de vijfde Britse act. Harris is daardoor deze week toegetreden tot de 15 acts die het langst in de top 10 hebben gestaan. Anouk (met 35 hits en 113 weken in de top 10) moet hierdoor haar plaats in die top 15 afstaan. Rihanna leidt de dans, met in totaal 224 weken in de top 10. Calvin treedt deze week ook toe tot het selecte gezelschap van 25 acts, die het meeste succes hebben gehad in ons land.


Dura sprint naar 4
Gebeurt er dan nog wat in de top 10 van de Top 40? Jawel, want er zijn twee stijgers. Dura van Daddy Yankee vliegt omhoog en gaat van 10 naar 4. Daarmee staat hij na zijn monsterhit met Luis Fonsi (Despacito) voor de tweede keer in zijn loopbaan bij de 5 populairste tracks van ons land. 


Ook Fais zit nog in de lift, nadat hij vorige week met Know You Better zijn tweede top 10-hit scoorde. In de lijst van deze week wint de Rotterdammer een plekje en komt hij op 8 terecht.


Jacht op een plek bij de 10 populairsten
Dan zijn er ook nog acts die jagen op de top 10. Remind Me To Forget van Kygo en Miguel heeft de smaak te pakken. Steeg de track vorige week al heel wat plekken, deze week is er opnieuw een grote winst. Het nummer gaat van 18 naar 11 en daarmee lijkt Kygo’s zesde top 10-hit slechts een kwestie van tijd. 


Tom Walker’s Leave A Light On was de 2500ste Alarmschijf, maar vooralsnog beweegt de track zich langzaam door de Top 40. Vorige week steeg het nummer van 25 naar 20 en deze week kruipt het van 20 naar 17.


Chef'Special op weg naar hoogste positie
De grootste hit van Chef’Special is nog altijd In Your Arms, maar die track kwam in 2014 niet hoger dan nummer 20. Try Again deed dat vorig jaar nog iets beter, door tot de achttiende plek te komen en is Nicotine op weg om een nieuwe hoogste positie ooit binnen te hengelen voor de Haarlemse band. Deze week stijgt het nummer van 24 naar 19.


Snelste daler
De snelste daler van deze week staat op naam van de man die vorige maand overleed: Avicii. Wake Me Up! belandde vorige week de nog bij de 4 grootste hits ooit in de Top 40 en deze week staat het nummer voor de 38ste week in de Lijst der Lijsten. De kans is klein dat er nog een 39e week gaat volgen, maar de prestatie is er niet minder om. Deze week krijgt het nummer namelijk ook nog een plekje bij de zes hits, die het langst in de Top 40 stonden. Happy is recordhouder met 49 weken.