Jarig: Kevin Lyttle

- Jarig

 Kevin Lyttle
Kevin Lyttle

In 2003 ging heel Nederland los op de zwoele zomerhit van Kevin Lyttle. De track Turn Me On weet niet alleen de dansvloer, maar ook de Top 40 te veroveren.

Lescott Kevin Lyttle Coombs werd geboren op Saint Vincent and the Grenadines, een klein eiland in het Caribisch gebied. Entertainen zat in zijn bloed en aangemoedigd door zijn familie begon Kevin op jonge leeftijd al muziek te maken. Op het podium, onder de spotlight is waar Lyttle het liefste was. Met de inkomsten van zijn bijbaantjes als radio dj en douanebeambte neemt hij in 2001 de single Turn Me On op. De soca ballade wordt al grijs gedraaid op de radio's in het Caribisch gebied.

Turn it on
In 2003 zet Lyttle zijn handtekening onder een contract met Atlantic Records. Onder dit label verschijnt de geremixte versie van Turn Me On, wat een megahit wordt over de hele wereld. De single, waarop ook dancehall artiest Spragga Benz is te horen, bereikt de top 5 van de Nederlandse hitlijst. Opvolger Last Drop weet echter het succes niet te evenaren en strandt in de Tipparade. Lyttle's populariteit in het Caribische gebied blijft wel overeind. Al snel wordt hij een graag geziene gast op Jamaica, Barbados en de Bahama's. 

Platenbaas
Hoewel Kevin slechts een wereldwijde hit scoorde, zijn er toch veel artiesten die met de Vincentiaanse zanger wilde samenwerken. Zo nam hij samen met Flo Rida de track Anywhere (2011) op en leverde hij zijn vocalen aan de single Feel So Good (2014), een duet met Shaggy. Begin dit jaar dook hij nog samen met de Nederlandse producer Jack $hirak de studio in. In totaal bracht Kevin Lyttle drie studioalbums uit. Inmiddels is de 42-jarige zanger getrouwd, vader van een zoontje en eigenaar van zijn eigen platenlabel Tarakon Records. 

Kevin Lyttle viert zijn verjaardag op dezelfde dag als Wally Slot (Lemming), Morten Harket (A-Ha) en Nas. Toen Kevin werd geboren stond ABBA met Dancing Queen op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste, grootste en laatste hit:

Turn Me On - Kevin Lyttle (2003, 14 weken)

(Foto: BSR Agency)
0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!