Jarig: Katy Perry

- Jarig

 Katy Perry
Kety Perry 2018

Met drie nummer 1-hits op zak mag Katy Perry zichzelf een ware popster noemen. Al meer dan tien jaar zit de zangeres in het vak. Vandaag is Katy Perry 34 jaar geworden. Gefeliciteerd!

Katheryn Elizabeth Hudson, beter bekend als Katy Perry, begon ooit met de hulp van Madonna. Tegenwoordig staat de zangeres op eigen benen en heeft ze al vierentwintig Top 40-hits behaald. 

Check hieronder de highlights uit Katy Perry's leven. Meer weten over de zangeres? Lees de biografie van Katy Perry.

Jeugd Katy Perry
Katy Perry groeide op in een streng religieus gezin in Californië. Haar ouders verboden de jonge Katy om naar pop- en rockmuziek te luisteren. Vanwege deze opvoeding begon Katy Perry haar muziekcarrière in een kerkkoor.

Videoclip Gym Class Heroes
De zangeres was voor het eerst te zien in een videoclip van Gym Class Heroes. Uiteindelijk bracht de rol in de video haar veel bekendheid en ook een carrière als zangeres.

Katy Perry in 2008
Het jaar 2008 was een groot succes voor Katy Perry. Ze brak niet alleen door met haar nummer 1-hit I Kissed a Girl, ook haar tweede nummer Hot N Cold klom naar de
eerste plek.

Grootste hit Katy Perry
In 2008 brak de zangeres door, maar pas drie jaar later kende ze haar grootste succes. Met het nummer Dark Horse stormde de zangeres samen met Juicy J alle hitlijsten binnen. Dark Horse behaalde de eerste plek in de Top 40 en bleef vierentwintig weken in de lijst staan.

Kapsels Katy Perry
Katy Perry heeft de laatste jaren tientallen verschillende kapsels gehad. Van een bob tot stekeltjes, de ene keer groen en de andere keer roze. Één ding is duidelijk: de zangeres houdt van afwisseling.

Katy Perry tegenwoordig
Al meer dan tien jaar is de zangeres erg populair in de muziekwereld. Wel kondigde Katy Perry begin deze maand aan om voorlopig geen muziek meer te maken. 

Katy Perry viert haar verjaardag samen met Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), John Léven (Europe) en Sara Lumholdt (A*Teens). Toen de zangeres werd geboren stond Stevie Wonder met I Just Called To Say I Love You op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit van Katy Perry:
Dark Horse ft. Juicy J (2013, 24 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!