Jarig: Gusttavo Lima

- Jarig

 Gusttavo Lima
Gusttavo Lima 2018

In 2012 was Nederland in de ban van de Braziliaanse Gusttavo Lima. De zanger scoorde een monsterhit met Balada, dat maar liefst 13 weken op 1 stond.

Nivaldo Batista (Gusttavo) Lima groeide op in het Zuid-oosten van Brazilië. Op 9-jarige leeftijd vertrok hij samen met zijn broer naar de stad Patos de Minas. Hier vormde ze de band, Trio Remelexo, waar ze vier jaar lang mee optraden. Toen Gusttavo dertien jaar was verliet hij de band en verhuisde hij naar Brasília waar hij samen met Marcelo Lima e Alessandro het duo Gusttavo & Alessandro vormde. 

 

Platinum
In 2009 bracht Lima zijn eerste soloalbum Gusttavo Lima uit. De plaat telde 24 nummers, waarvan de single Rosas, Versos e Vinhos werd opgepikt door een lokaal radiostation. De track groeide al snel in populariteit en bereikte zelfs de Braziliaanse hitlijsten. Dit was het startschot voor een succesvolle carrière in Zuid-Amerika. Lima bracht diverse albums uit en stond avond na avond in uitverkochte zalen. Zijn plaat Gusttavo Lima e Você wist zelfs de platinum status te behalen. 

View this post on Instagram

Bastidores...

A post shared by Gusttavo Lima (@gusttavolima) on

Record breker
In 2011 bracht Gusttavo de single Balada uit. De track groeide mede dankzij de voetballer Neymar uit tot een wereldwijde hit. Al snel werd Lima gevraagd om een Europese tournee te doen. Net als zijn collega Michel Teló (Ao Se Eu Te Pego) werd zijn zwoele single met open armen ontvangen in Europa. Augustus 2012 schreef Gusttavo Lima geschiedenis in de Nederlandse Top 40 toen zijn Balada de nummer 1 positie bereikte. De track stond maar liefst 13 weken bovenaan en brak daarmee het achtien jaar oude record van Marco Borsato's Dromen Zijn Bedrog, dat sinds 1994 het langst op nummer 1 stond (12 weken).

Familie man
Inmiddels is Gusttavo Lima trotste vader van twee kinderen en treedt hij nog steeds op. De zanger is deze week begonnen aan een tournee door Zuid-Amerika. Daarnaast werkt hij aan nieuw materiaal, dat eind dit jaar zal verschijnen.

Gusttavo Lima deelt zijn verjaardag met Jeroen van Koningsbrugge (Jurk!), Jennifer Paige en Omi. Toen Gusttavo werd geboren, stond Margaret Singana met We Are Growing - Shaka Zulu op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste, grootste en laatste hit:

Balada - Gusttavo Lima (2012, 23 weken)

(Foto: Instagram Gusttavo Lima)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!