Wereldhits: Gusttavo Lima op 1 in Brazilië

- Hitlijsten

 Gusttavo Lima Jason Derulo Lady Gaga Ariana Grande
Gusttavo Lima

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Brazilië en Zweden, in het Verenigd Koninkrijk, in Italië en op Curaçao en Bonaire.

Brazilië
A GENTE FEZ AMOR – Gusttavo Lima
We starten onze tocht in Brazilië en daar komen we een oude bekende tegen. In 2012 vestigde Gusttavo Lima een record in de Nederlandse Top 40, door 13 weken op nummer 1 te staan met Balada. Pas in 2017 werd dat Top 40-record weer verbroken door Shape Of You van Ed Sheeran, dat het 15 weken volhield en inmiddels staat het op naam van Calvin Harris en Dua Lipa, die met One Kiss 16 weken de Top 40 aanvoerden. Van Gusttavo hoorden we na zijn grote succes niet veel meer in Nederland, maar in zijn thuisland is hij een echte superster. Met A Gente Fez Amor staat hij al een aantal weken bovenaan de Braziliaanse hitlijst. Marília Mendonça staat op nummer 2 met Graveto, gevolgd door Stuck With You van Ariana Grande en Justin Bieber. Op 4 vinden we Henrique en Juliano met Liberdade provisória en op 5 staat Aí Eu Bebo van Maiara en Maraísa.

Zweden
BEDÖVNING – Victor Leksell
Zweden loopt helemaal weg met Victor Leksell. Al wekenlang staat zijn Svag bovenaan de Zweedse hitlijst. De 23-jarige Zweed zal deze week ongetwijfeld de champagne hebben opengetrokken, want in de top 10 staan deze week vier van zijn tracks, waarvan er drie in de top 5 staan. Dat komt vooral door de release van zijn album Fånga mig när jag faller (Vang Me Als Ik Val), dat meteen naar de eerste plek van de albumlijst schoot. Toch moeten de twee albumtracks in de top 5 Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo nog voor zich dulden, want die track knalt van 30 naar 2. Ook Komplicerard van Miss Li staat nog boven Bedövning en Ha dig igen, die op 4 en 5 nieuw zijn.

Verenigd Koninkrijk:
SAVAGE LOVE (LAXED SIREN BEAT) – Jawsh 685 & Jason Derulo
We nemen het vliegtuig naar Londen (uiteraard met mondkapje) en horen op het vliegveld al de klanken van Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch. De twee Amerikaanse rappers staan opnieuw op de eerste plaats in de UK, maar er is wel flinke concurrentie. Savage Love (Laxed Siren Beat) stijgt van 22 naar 4 en lijkt met een noodgang op weg naar de eerste plek. Daarvoor moeten naast Rockstar ook Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande (#2) en Breaking Me van Topic en A7S verslagen worden. De Duitse en de Zweedse producer gaan van 4 naar 3. Overigens gaat ook Harry Styles steeds harder, nu de temperaturen stijgen. Watermelon Sugar wint 4 plekken en komt op 7 terecht.

Italië
MEDITERRANEA – Irama
Door naar een azuurblauwe zee en meer bepaald de Italiaanse kust. In de hitlijst van Italië stijgt Irama van 2 naar 1 met Mediterranea. De track is de eerste nummer 1-hit voor Filippo Fanti, zoals de zanger echt heet. In 2018 bereikte hij voor het eerst de top 3 door met Nera tot de tweede plaats te komen en met La ragazza con il cuore di latta kwam hij vorig jaar tot nummer 3. Irama brak in 2015 al door en deed na een korte dip aan het einde van 2016 mee aan de talentenjacht Amici, die hij overtuigend won. Sindsdien is hij populairder dan ooit en zijn nummer 1-hit is een nieuw hoogtepunt. Karaoke van Boomdabash en Alessandra Amoroso stijgt onder Mediterranea van 3 naar 2, terwijl M’ Manc van Shablo, Geolier en Sfera Ebbasta van 1 naar 3 zakt. Op 4 vinden we de hoogste nieuwe binnenkomer van deze week en dat is Superclassico van Ernia. Ook op 5 vinden we hem terug, want daar staat zijn samenwerking met Tedua, Rkomi en Lazza: Puro Sinaloa.

Curaçao en Bonaire
RAIN ON ME – Lady Gaga & Ariana Grande
We sluiten met een cocktail af op de Nederlandse Antillen. Daar staat Stuck With You van Ariana Grande en Justin Bieber op 1 in de chart van Curaçao en Bonaire. De twee supersterren voelen wel de hete adem van Topic en A7S in hun nek, want Breaking Me wint twee plekken en komt zo op 2 terecht. Voor Lady Gaga en Ariana Grande is de winst groter: zij gaan van 9 naar 3 met Rain On Me. Ook Benee en Gus Dapperton gaan hard. De Nieuw-Zeelandse zangeres en de Amerikaanse zanger stijgen van 6 naar 4. Nummer 5 is net als vorige week Break My Heart van Dua Lipa.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube