Jarig: Bruno Mars

- Jarig

 Bruno Mars
Bruno Mars 2018

Bruno Mars is jarig! De muzikale duizendpoot, die in 2010 wereldwijd doorbrak met de hit Just The Way You Are, tikt vandaag de 34 jaar aan.

Bruno Mars heet in het echte leven Peter Gene Hernandez. De zanger heeft inmiddels drie nummer 1-hits in de Top 40 gescoord: Just The Way You Are (2010), Billionaire (2010) en Nothin’ On You (2010).

Check hieronder de highlights uit Bruno’s leven. Meer weten over de zanger? Lees de biografie van Bruno Mars.


Bruno Mars als kind

Terug in de tijd! Pet op, kek jasje aan en gaan. Toen Bruno Mars nog maar vier jaar oud was, trad hij al voor het eerst op met zijn vader.

View this post on Instagram

Been trill

A post shared by Bruno Mars (@brunomars) on

Optreden in bars
Het is bijna niet voor te stellen: jaren geleden stond Bruno Mars te zingen in een lege bar, inmiddels verdient hij miljoenen dollars met zijn uitverkochte shows.

Muziek produceren
Voordat zijn solocarrière begon, produceerde Bruno muziek voor onder andere Brandy, Flo Rida en Sean Kingston. Sinds 2010 maakt de zanger eigen tracks.

Hit Uptown Funk
Een van zijn grootste hits kwam in 2014 uit: Uptown Funk. Bruno Mars werd samen met Mark Ronson aangeklaagd, omdat ze het nummer gestolen zouden hebben.

Samenwerkingen
Bruno Mars Bruno duikt regelmatig samen de studio in. Een aantal succesvolle samenwerkingen: Young, Wild & Free (Snoop Dogg & Wiz Khalifa), Bubble But (Major Lazor, Tyga & Mystic) en Finesse (Cardi B).

24K Magic World Tour
Momenteel vliegt Bruno Mars de wereld over voor zijn 24K Magic World Tour. Tijdens de shows krijgt de zanger support van Ciara, Ella Mai, Charlie Wilson en Boyz II Men. Cardi B. gaat niet mee op tournee, besloot ze afgelopen zomer.

View this post on Instagram

Toronto! 🇨🇦 Night 1 #24kmagicworldtour

A post shared by Bruno Mars (@brunomars) on

Bruno Mars viert zijn verjaardag samen met Bakermat, Anila Mirza (Toy-Box) en Terry Balsamo (Evanescence). Toen Bruno werd geboren stond UB40 met het nummer I Got You Babe op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Bruno Mars – Just The Way You Are (2010, 18 weken)
Bekijk de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!