Wereldhits: Sam Hunt stijgt in Canadese chart

- Hitlijsten

 Sam Hunt The Rolling Stones Conkarah Shaggy
Wereldhits: Sam Hunt stijgt in Canadese chart

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Duitsland, Nieuw-Zeeland, Canada en België (Vlaanderen).

Canada
 HARD TO FORGET – Sam Hunt
 We vliegen naar Canada, waar de top 3 van de Hot 100 hetzelfde is als vorige week. Dat houdt in dat Roses van SAINt JHN en Imanbek op 1 staat, dat DaBaby en Roddy Ricch net als in Nieuw-Zeeland op de tweede plek blijven zitten met Rockstar en dat Blinding Lights van The Weeknd de nummer 3 is. Justin Bieber en Quavo gaan in hun 20e week met Intentions van 6 naar 4 en er is ook winst voor Lady Gaga en Ariana Grande. Rain On Me stijgt twee plekken en komt op 5 terecht. Wat verderop in de Canadese chart op 32, komen we Sam Hunt tegen. Hij wint vier plekken met Hard To Forget. Sam is een oude bekende: in 2015 bereikte hij in Nederland de negende plek met zijn hit Take Your Time, dat daarvoor ook nog was uitgeroepen tot Alarmschijf. Hard To Forget bevat een sample van het countrynummer There Stands The Glass van Webb Pierce.

Duitsland
 LIVING IN A GHOST TOWN – The Rolling Stones
 Door naar onze oosterburen. In de Duitse chart gebeurt er namelijk iets bijzonders: The Rolling Stones komen daar met een re-entry op nummer 1 terecht. Hoe dat kan? In Duitsland tellen fysieke singles nog mee. Voor de jongere lezers: dat zijn cd’s of vinylplaten met daarop maar één of twee nummers. Living In A Ghost Town was al te downloaden en te streamen, maar een tijdje geleden verscheen de fysieke single bij de platenzaken en daar was een ware run op. Het levert de oude rockers twee records op: het zijn niet alleen de oudste artiesten die ooit op de troon van de Duitse hitlijst zaten, maar het is ook de grootste periode (52 jaar) tussen twee nummer één hits. In 1968 stonden de Stones namelijk voor het laatst op 1. Door deze stunt lopen Miksu, Macloud, Summer Cem, Luciano en Jamule voorlopig wel een nummer 1-hit mis: zij komen binnen op de tweede plek met XXL. Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo gaat van 6 naar 3, Ufo361 zakt met Emotions twee plekken naar 4 en Airwaves van Pashanim levert één plaats in en komt op 5 terecht.

Nieuw-Zeeland
 WHATS POPPIN’ – Jack Harlow
 We nemen het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland, waar Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo opnieuw op nummer 1 staat en waar DaBaby en Roddy Ricch op de tweede plek blijven plakken met Rockstar. Ook in de tracks op de nummers 3 t/m 5 zit geen beweging en dus staat Go Crazy van Chris Brown en Young Thug nog op 3, blijven SAINt JHN en Imanbek met Roses op de vierde plaats hangen en slaapt L.A.B. met In The Air nog een weekje op 5. Dat geldt niet voor What’s Poppin’ van Jack Harlow. Dat nummer gaat in heel wat landen hard en schiet in Nieuw-Zeeland van 31 naar 8. De 22-jarige rapper uit het Amerikaanse Kentucky werkte al samen met onder anderen Bryson Tiller en G-Eazy, maar breekt nu op eigen kracht door.

België (Vlaanderen)
 BANANA – Conkarah feat. Shaggy
 Terug naar Europa, waar we onze wereldreis eindigen bij onze zuiderburen. Voor de zevende week staan daar Regi, Jake Reese en OT op nummer 1 met Kom Wat Dichterbij. Daarmee evenaren Regi en Jake de 7 weken op 1 van hun eerdere nummer 1-hit Ellie uit 2018. Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch doet wat terug, door van 3 naar 2 te stijgen en onder hen gaat ook Breaking Me van Topic en A7S een plaats omhoog. Blinding Lights van The Weeknd daalt van 2 naar 4. Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo wint één plek en komt op 5 terecht. In Nederland zijn we al een tijdje in de ban van de banaan en nu gaat Belgie ook los op Banana van Conkarah en Shaggy. De Jamaicanen schieten van 31 naar 18. Daardoor heeft Shaggy nu zijn eerste top 20-hit te pakken, sinds Hey Sexy Lady in 2002.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube