Wereldhits: Justin Bieber op 1 in Canada

- Hitlijsten

 Regi Zara Larsson Carola Justin Bieber Chance The Rapper
Wereldhits: Justin Bieber op 1 in Canada

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in België (Vlaanderen), Canada, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

België (Vlaanderen)
VERGEET DE TIJD – Regi & Camille

We starten onze reis, met een mondkapje op, bij onze zuiderburen. Daar staat de remix van Jerusalema van Master KG, Nomcebo en Burna Boy voor de zevende week op nummer 1. Ook in de rest van de top 3 zit geen beweging en dat betekent dat Head & Heart van Joel Corry en MNEK weer op de tweede plaats staan en dat Mood van 24kGoldn en Iann Dior opnieuw genoegen moet nemen met de derde plaats. Harry Styles wint weer een plekje en gaat met Watermelon Sugar ten koste van Kings And Queens van Ava Max naar de vierde plaats. Ava kwakt naar 5. De hoogste binnenkomer van deze week vinden we op 7 en is afkomstig van Regi en Camille. In het voorjaar stond Regi’s Kom Wat Dichterbij (met Jake Reese en OT) wekenlang op nummer 1 in de Ultratop 50 en nu is het opnieuw goed raak voor het vroegere brein achter Milk Inc. Camille Dhont is vooral bekend van de Belgische kinderzender Ketnet en werkt momenteel hard aan haar debuutalbum.

Zweden
SÄG MIG VAR DU STÅR – Zara Larsson & Carola

Door naar Zweden. Daar vinden we onder de nummer 1 van het land, Mood van 24kGoldn en Iann Dior, en de hoogste binnenkomer op nummer 2, När jag ser dig van Hov1, een bijzondere samenwerking op de derde plek. Zara Larsson gaf enkele weken geleden een bijzonder televisieconcert. Het late avond concert was veelbesproken op social media en dat kwam mede door het duet van de zangeres met Carola. Wie? Nou, daar moeten we even voor terug in de tijd. Carola Häggkvist stond voor Zweden drie keer op het Songfestival. Ze werd derde in 1983, eerste in 1991 en vijfde in 2006. En ja, je hoort het goed: Säg mig var du står is een Zweedse versie van Why Tell Me Why van Anita Meyer. Die track stond in 1981 op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Svag van Victor Leksell zakt van 3 naar 4 en de top 5 wordt afgesloten door Head & Heart van Joel Corry en MNEK. De twee Britten gaan van 4 naar 5.

Canada
HOLY – Justin Bieber featuring Chance The Rapper

Canada is onze volgende halte. En wanneer de grootste superster van dat land een track uit heeft, dan kan het bijna niet anders dan dat die heel hoog binnenkomt. Deze keer zelfs op de hoogst mogelijke positie, want Holy van Justin Bieber en Chance The Rapper is nieuw op de eerste plek van de Canadese chart. Daardoor zakt Mood van 24kGoldn en Iann Dior naar 2 en dalen ook WAP van Cardi B en Megan Thee Stallion (#3) en Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo (#4) een plek. Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav doen het dan beter. Zij gaan met Lemonade van 7 naar 5.

Verenigd Koninkrijk
WHAT YOU KNOW BOUT LOVE – Pop Smoke

Mood van 24kGoldn en Iann Dior is opnieuw de nummer van het Verenigd Koninkrijk. De top 4 van de Official Singles Chart blijft deze week hetzelfde. WAP van Cardi B en Megan Thee Stallion blijft op 2 plakken, Ain’t It Different van Headie One, AJ Tracey en Stormzy is nog altijd nummer 3 en op 4 vinden we opnieuw Paul Woolford, Diplo en Lomax. Net als in Canada stijgt Lemonade van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav lekker door. De track gaat van 8 naar 5. Één van de snellere stijgers in de lijst is What You Know Bout Love van Pop Smoke. De rapper overleed in februari van dit jaar op 20-jarige leeftijd, na een overval op zijn huis. Later verscheen postuum het album Shoot For The Stars, Aim For The Moon en daarop staat What You Know Bout Love. De track wordt wereldwijd flink gestreamd en kwam afgelopen week bij ons als hoogste de Tipparade binnen. In de UK schiet het nummer van 27 naar 14.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube