Wereldhits: Jaap Reesema heeft opnieuw succes in België

- Hitlijsten

 Jaap Reesema Master KG Nomcebo Burna Boy Dua Lipa DaBaby Damaru
Wereldhits: Jaap Reesema heeft opnieuw succes in België

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in België (Vlaanderen), Oostenrijk, Ierland en Suriname.

België (Vlaanderen)
NU WIJ NIET MEER PRATEN – Jaap Reesema & Pommelien Thijs

België heeft iets gemeen met Zwitserland: het zijn namelijk de enige landen waar Jerusalema van Master KG, Nomcebo (en in de remix met Burna Boy) op de eerste plaats wist te komen. In de Vlaamse Ultratop 50 staat de track inmiddels 9 weken op nummer 1. Daaronder moeten Joel Corry en MNEK een plek prijsgeven aan 24kGoldn en Iann Dior. Mood gaat van 3 naar 2, terwijl Head & Heart de omgekeerde weg bewandelt. Regi en Camille staan net als vorige week met Stop De Tijd op de vierde stek, terwijl ook Ava Max met haar Kings And Queens blijft plakken. Ze houdt daarmee You Broke Me First van Tate McRae net onder haar. De hoogste binnenkomer is afkomstig van onze eigen Jaap Reesema (ook wel: Jake Reese) en Pommelien Thijs. Jaap stond in het voorjaar nog wekenlang op 1 met Kom Wat Dichterbij (met Regi en OT) en bracht onlangs nog de track Need You Now uit, met Armin van Buuren. Pommelien is bij onze zuiderburen vooral bekend als Caro Timmers in de dramaserie #LikeMe.

Oostenrijk
JERUSALEMA REMIX - Master KG feat. Burna Boy & Nomcebo Zikode

Door naar Oostenrijk, waar er deze week weinig verandert aan de top van de hitlijst. Mood van 24kGoldn en Iann Dior staat daar nog steeds stevig op de eerste plek, met daaronder op 2 Lemonade van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav. De hoogste binnenkomer vinden op nummer 3 en is Rohdiamant II van de Duits-Libanese rapper Samra. Hij heeft inmiddels al 18 top 3-noteringen in de Oostenrijkse chart op zijn naam staan, waaronder 6 nummer 1-hits. Hij zorgt er nu voor dat Vize, Joker Bra en Leony naar 4 zakken met Paradise. Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo is net zo 5 als vorige week. We schreven net al dat Belgie en Zwitserland tot nu toe de enige Europese landen zijn waar Jerusalema op 1 wist te komen. Maar dat hoeft niet lang te duren, want Master KG, Burna Boy en Nomcebo Zikode stijgen in Oostenrijk van 20 naar 10. Er lijkt ondanks de herfst nog heel veel rek in het nummer te zitten.

Ierland
LEVITATING – Dua Lipa feat. DaBaby

Waar ze in Oostenrijk nog op 1 staan, vallen 24kGoldn en Iann Dior in Ierland juist hard terug. Vorige week waren ze nog de nummer 1 van het land, maar deze week donderen ze naar de tiende plek. Paul Woolford, Diplo en Lomax grijpen hun kans en stijgen van 5 naar 1. Daaronder is er ook winst voor Dermot Kennedy. De singer-songwriter stijgt met Giants van 3 naar 2. Ook Lemonade gaat omhoog, waardoor Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav nu op 3 staan. You Broke Me First van Tate McRae is een heel Europa nu een dikke hit en stijgt in de Ierse chart van 6 naar 4. What You Know Bout Love van Pop Smoke stond vorige week nog op 7 en is nu de nummer 5. In veel Europese landen komt Levitating van Dua Lipa op gang. In Ierland schiet het nummer van 29 naar 16 en dat is mede te danken aan de nieuwe versie met DaBaby.

Suriname
ROLLE BOLLE – Damaru & The Love Messengers

Suriname heeft dezelfde nummer 1 als een week eerder. Rolle Bolle van Damaru en The Love Messengers is daar de overduidelijke koploper in de Nationale Top 40. We kennen Damaru nog van zijn nummer 1-hit Tuintje In Mijn Hart (Mi Rowsu) uit 2009. Ook de rest van de top 3 verandert niet en dat betekent dat Lobi A No Lostu van Benjamin Fayah en Dwayne Lace op 2 blijft staan en dat ook Más Más Más van Rolf Sanchez geen kant op gaat op 3. Agua van J Balvin en Tainy stijgt van 5 naar 4 en Uniko van Ricky schiet van 13 naar 5. Fa Yo Ning van Tekisha Abel is de hoogste nieuwe binnenkomer op 22.

Check de grootste hits van de wereld iedere week in de Global Top 40!

Foto: cover single