Wereldhits: Aventura scoort met Bad Bunny in Suriname

- Hitlijsten

 Farruko Coldplay BTS Aventura Bad Bunny
Wereldhits: Aventura scoort met Bad Bunny in Suriname

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in België, Zwitserland, Canada en Suriname.

België (Vlaanderen): FREEDOM – Grace
We starten bij onze zuiderburen. Daar hebben ze een nieuwe nummer 1: Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber lost Love Tonight van Shouse af op de eerste plek. Stay stijgt van 2 naar 1, terwijl Love Tonight de omgekeerde weg bewandelt. Of de samenwerking op 1 daar lang zal staan, is nog maar de vraag. Farruko gaat deze week als een malle: hij stijgt met Pepas van 14 naar 3 en passeert daarmee Ed Sheeran, die met Shivers van 3 naar 4 daalt. Ook Glass Animals gaat hard: de Britse band wint vier plekken en komt terecht op 5. Met 11 plekken winst is de 19-jarige Grace Khuabi voor het eerst in de top 20 van de Ultratop 50 te vinden en wel op 20. Grace studeerde aan een muziekacademie, maar brak dit jaar door via The voice van Vlaanderen. Ze won het laatste seizoen van de talentenjacht met de draaiende stoelen.

Zwitserland: PEPAS – Farruko
In Zwitserland staat Love Nwantiti (Ah Ah Ah) van CKay voor de tweede week bovenaan. Toch is de concurrentie fors, want net als in België gaat Farruko als een speer. Pepas gaat van 5 naar 2 en wijst daarmee Bad Habits van Ed Sheeran naar nummer 3. Ook Heat Waves van Glass Animals moet inleveren: de band gaat van 3 naar 4 en blijft net voor die andere track van Ed Sheeran: Shivers. Die wint een plek en staat nu op 5. De Kosovaars-Albanese zanger Butrint Imeri komt deze week het hoogste de Zwitserse chart binnen. Kuku is nieuw op 8. Het is voor Butrint de hoogst behaalde positie ooit. Eerder dit jaar kwam zijn single Dale (met Kida en Ledri Vula) tot de dertiende plek. Dream Girl (met Nimo) en Dujem kwamen niet verder dan respectievelijk 48 en 85.

Canada: MY UNIVERSE – Coldplay x BTS
In Canada regeert Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber met harde hand. De track staat opnieuw op nummer 1 en blijft zo Bad Habits voor, dat op de tweede plek blijft plakken. Op nummer 3 vinden we ook dezelfde track terug als vorige week. Industry Baby van Lil Nas X en Jack Harlow verroert geen vin. De twee voelen wel de hete adem van Ed Sheeran in hun nek. De Britse superster stijgt met Shivers van 6 naar 4. Ook Heat Waves van Glass Animals zit in de lift: met twee plekken winst is het nu de nummer 5 van het land. My Universe van Coldplay en BTS is de hoogste nieuwkomer. De opmerkelijke samenwerking mag meteen starten op nummer 9.

Suriname: VOLVI – Aventura & Bad Bunny
We vliegen door naar Suriname. Daar mag Waka van Furge en Benjamin Faya er opnieuw een week bijplakken op de eerste plaats. Ook de rest van de top 5 zit muurvast. Mi Lobi Wi van Johan Misiedjan en Derillio blijft steken op 2, Pepas van Farruko staat weer op 3 en Take My Breath van The Weeknd is net zo vier als vorige week. Probleem van Emanuel Pinas en Raff Chanco sluit de top 5 af op 5. Aventura en Bad Bunny gaan wel omhoog. Hun Volvi stijgt van 10 naar 7. Het Amerikaanse Aventura scoorde eind 2003 nog een hit in de Nederlandse Top 40 met het bachatanummer Obsesion. Die track stond 16 weken in de Lijst der Lijsten en bereikte de zesde plek. De groep, bestaande uit Romeo, Henry, Lenny en Max Santos, is na een aantal jaren pauze weer helemaal terug.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube