Wellerman stoot Drivers License van 1

- Hitlijsten

 Nathan Evans Olivia Rodrigo David Guetta Sia Ava Max Dua Lipa Miss Montreal
Wellerman stoot Drivers License van 1

Wellerman (220 KID x Billen Ted Remix) van Nathan Evans is de nieuwe nummer 1 in de Nederlandse Top 40. De TikTok-hit knalt Drivers License van Olivia Rodrigo na vijf weken van de eerste plaats.

Nathan Evans is de tiende act uit Schotland met een nummer 1-hit in de Top 40. De voorganger van Evans is Calvin Harris die inmiddels zelfs al 4 keer op nummer 1 wist te komen en daarmee ook de Schot met de meeste nummer 1-hits is. Andere acts uit Schotland die vaker op 1 kwamen zijn Middle Of The Road (3 nummer 1-hits) en de Simple Minds (2 nummer 1-hits). Nazareth, Scott Fitzgerald, Sheena Easton, Wet Wet Wet, Amy Macdonald en Snow Patrol bleven steken op 1 nummer 1-hit. Wellerman is in de 220Kid x Billen Ted Remix 1 minuut en 57 seconden lang. Daarmee is het de een-na-korst durende nummer 1-hit. Vorig jaar schreven Snelle en Davina Michelle die prestatie op hun naam met 17 Miljoen Mensen. Die duurde 1 minuut en 47 seconden.

Rustige top 10
In de top 10 is het deze week opvallend rustig. Er zijn naast Drivers License van Olivia Rodrigo nog twee zakkers: Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs (van 2 naar 4) en The Business van Tiësto (van 4 naar 5). De nummers 6 t/m 10 blijven allemaal zitten, wat inhoudt dat All We Got van Robin Schulz en Kiddo blijven plakken op 6, Als Ik Je Weer Zie van Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan en Typhoon net zo 7 is als vorige week, Love Not War (The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka blijft steken op 8, Anyone van Justin Bieber opnieuw op 9 staat en dat Paradise van Meduza en Dermot Kennedy net als vorige week de top 10 afsluit.

David Guetta op jacht naar uniek Top 40-record
Buiten de top 10 zijn er gelukkig wel een handvol stijgers te vinden. Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants kan de tiende plek al ruiken, want het nummer wandelt van 13 naar 11. Ook Maluma en The Weeknd maken winst, al blijft de stijging van Hawái beperkt tot 1 plaats. De remix staat nu op 13. David Guetta en Sia gaan van 15 naar 14 met Floating Through Space. Iedere week krijgen hits in de Top 40 punten: 1 punt voor de nummer 40 en zo oplopend naar 40 punten voor de nummer 1. David Guetta is deze week op 13.999 punten gekomen. Met Floating Through Space én Let’s Love in de lijst, gaat hij volgende week sowieso de 14.000 puntengrens passeren. Dat maakt hem de tweede artiest ooit die dat presteert. Alleen Rihanna staat nog hoger en heeft sinds 14 oktober 2017 een puntentotaal van 14.741. Als Guetta in dit tempo blijft doorgaan, dan kan hij dat dit jaar wel eens gaan overtreffen. De Fransman is met Floating Through Space bezig aan zijn 49e hit en met Big en Bed, beide momenteel in de Tipparade, zijn er opvolgers in de maak.

Ava Max stijgt het hardst
Daarachter gaan ATB, Topic en A7s van 18 naar 15 met Your Love (9PM). Riton, Nightcrawlers en Mufasa & Hypeman kwamen vorige week met Friday (Dopamine Re-Edit) op 24 de Top 40 binnen en denderen nu door naar 18. Ven Ven levert Rolf Sanchez opnieuw een top 20-hit op. Het zomerse nummer wint vier plaatsen en komt op 19 terecht. Buiten de top 20 vinden we de grotere stijgers van deze week. We’re Good van Dua Lipa blaast zichzelf van 30 naar 21, maar daarmee heeft ze niet de grootste stijger van de week in handen. Ava Max weet namelijk één plek meer te winnen met My Head And My Heart. De Amerikaanse zangeres schiet 10 plekken omhoog en landt op 23. Net boven My Head & My Heart gaat ook Learning To Fly van Sheppard omhoog. Met vier plaatsen stijgt de Australische band naar 22. Het is voor de derde week op rij dat het nummer 4 plekken wint. Pressure van Martin Garrix en Tove Lo maakt het rijtje stijgers in de top 30 rond, door van 29 naar 25 te gaan.

Door De Wind is grootste Top 40-hit voor Miss Montreal
Tot deze week was Hoe, het duet dat Sanne Hans in 2013 met Nielson maakte, met 669 Top 40-punten haar grootste hit. Door De Wind werd dit jaar de eerste top 3-hit van Miss Montreal, want geen van haar 14 vorige hits wist op het Top 40-podium te komen. Vanaf deze week is Door De Wind ook Hoe voorbij en is het dus haar grootste hit ooit in de Top 40. De teller staat deze week, mooi rond, op 680 punten. De track daalt deze week wel, van 21 naar 26.

Binnenkomers
Deze week verwelkomen we 6 nieuwe namen in de Top 40. Sterker nog: slechts één van de namen bij de binnenkomers stond vaker in de Top 40 (P!nk). Lockdown Lul (Extended 80’s Version) van Hans Teeuwen en Bjørgen is nieuw op 39, Miss You van Tungevaag, Sick Individuals en Marf valt binnen op 37 en Cover Me In Sunshine van P!nk en Willow Sage Hart, afgelopen week nog de Alarmschijf, is de hoogste binnenkomer op 29. Lees hier alles over de nieuwkomers van deze week.

Bekijk hierde complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube