P!nk en Willow hebben de hoogste binnenkomer te pakken

- Hitlijsten

 P!nk Willow Sage Hart Tungevaag Sick Individuals Marf Hans Teeuwen
P!nk en Willow hebben de hoogste binnenkomer te pakken

Deze week kom je drie nieuwkomers tegen in de Nederlandse Top 40, waarvan Cover Me In Sunshine van P!nk en haar dochter Willow Sage Heart de hoogste binnenkomer is. De track mag starten op de 29e plek.

29 (--) COVER ME IN SUNSHINE – P!nk + Willow Sage Hart
Dankzij Cover Me In Sunshine komt P!nk in een illuster rijtje terecht met namen als Willy Alberti, Frank Sinatra en Nat King Cole. Hun overeenkomst? Het zijn allemaal artiesten die in duet met hun eigen dochter in de Top 40 stonden. Willow Sage Hart is namelijk het 9-jarige dochtertje van P!nk. Bij concerten kwam ze al wel eens met moeder mee het podium op, maar nu mag ze dus voor het eerst op de voorgrond treden. Cover Me In Sunshine namen de twee in coronatijd samen thuis op. P!nk heeft naast dochtertje Willow ook nog een zoontje van vier, Jameson, maar die zal volgens de zangeres zelf eerder in een metalband belanden dan met zijn moeder een duet zingen. Qmusic koos Cover Me In Sunshine als Alarmschijf.

37 (--) MISS YOU – Tungevaag, Sick Individuals & Marf
Tungevaag mag dan wel uit Noorwegen komen, maar verder is Miss You een Nederlandse productie. Achter Sick Individuals zitten namelijk Rinze Hofstee en Joep Smeele. Zij ontmoetten elkaar dertien jaar geleden op een muziekopleiding in Hilversum. In 2014 stonden ze twee keer in de Tipparade. Eerst met I Am, een samenwerking met Axwell en Taylr Renee, en daarna met Made For This. Ook Marf is een Nederlander. Het is het alter ego van producer Marcus Adams, die eerder al samenwerkte met onder anderen Nicky Romero en Kav Verhouzer, maar tot nu nooit in de Top 40 of Tipparade stond. Tungevaag tenslotte heet voluit Martin Tungevaag, is 27 jaar oud, en maakt met Miss You ook zijn debuut in de lijst.

39 (--) LOCKDOWN LUL (EXTENDED 80’S VERSION) – Hans Teeuwen & Bjørgen
Cabaretier Hans Teeuwen plaatst regelmatig komische en absurdistische filmpjes online, die vervolgens ‘viral’ gaan. In een van die video’s vroeg hij zich af ‘wat moet ik met m’n lul in de lockdown?’ Dat zinnetje zat een paar maanden geleden ook al in de voorstelling Smerige Spelletjes, die Hans vanwege corona vanuit zijn eigen huis maakte. Het ‘lockdown lul’-filmpje had al snel duizenden views en flink wat producers zetten een beat onder Hans’ tekst of maakten een remix. Eén van hen is Bjørgen van Essen, die nog niet zo bekend is, maar met zijn band Daredevils al mee deed aan The Voice Of Holland. Zijn ‘extended 80’s-version’ is, met goedkeuring van Hans, officieel uitgebracht en voor beiden hun eerste Top 40-hit.

Foto: YouTube