Top 40: Shawn Mendes en Camila Cabello stevig op 1

- Hitlijsten

 Nicky Jam Ed Sheeran Tino Martin Duncan Laurence Shawn Mendes Luis Fonsi Justin Bieber Camila Cabello
Shawn Mendes

Shawn Mendes en Camila Cabello staan met Señorita voor de derde week op nummer 1 in de Top 40. Het duo behoudt een stevige voorsprong op de rest van de top 5. 

Deze week blijven 8 nummers zitten op dezelfde plek als vorige week en de complete top 6 zit muurvast. De laatste keer dat we dat zagen was op 11 februari 2017 toen ook de top 6 hetzelfde was als een week eerder. De meeste zittenblijvers bovenin de lijst zagen we op 13 september 2008 toen de complete top 10 onveranderd was. Dat is nog steeds een record.

Ed en Justin hebben record te pakken
Dat de complete top 6 vastzit, betekent ook dat Ed Sheeran en Justin Bieber er weer een weekje op 2 aan vast knopen. Voor de achtste week (!) staat I Don’t Care op die tweede plek. Nooit eerder stond een hit zo vaak op 2, zonder daarbij niet ook op nummer 1 te zijn gekomen. Wel waren er twee hits die 9 keer op nummer 2 stonden; Jij Bent Zo (van Jeroen van der Boom) en One Dance (van Drake, Wizkid en Kyla) stonden 9 keer op nummer 2 maar ondertussen stonden die ook bovenaan de Top 40.

Kleine verschuivingen
Onder de top 6 zien we wat verschuivingen, al zijn ze niet groot. Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid schuift van 8 naar 7 en ook Luis Fonsi, Sebastián Yatra en Nicky Jam boeken winst: zij gaan met Date La Vuelta van 10 naar 8. 

Arcade op de terugweg
Duncan Laurence heeft na zijn zege op het Eurovisiesongfestival nog lang kunnen profiteren, maar nu lijkt Arcade toch echt hard weg te zakken. Deze week daalt de track van 7 naar 10. Inmiddels is er een nieuwe akoestische versie van het nummer verschenen en wie weet, kan die ervoor zorgen dat het nummer weer wat plaatsen wint.

Tino Martin en Suzan & Freek op weg naar de top 10
Onder de top 10 stijgen Tino Martin en Suzan & Freek lekker door. Zij Weet Het gaat van 13 naar 11, terwijl Blauwe Dag een flinke stap zet en van 22 naar 13 sprint. Hierdoor gaat dat nummer net iets sneller door de lijst dan voorganger Als Het Avond Is. Die bereikte pas in de tiende week de top 10 en in de negende week stond het nummer pas op 13. Blauwe Dag heeft dat laatste nu al in 3 weken weten te realiseren.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube