Top 40: Post Malone en Young Thug hoogst nieuw

- Hitlijsten

 Post Malone Young Thug Beyoncé Dimitri Vegas & Like Mike David Guetta Daddy Yankee Maan
Post Malone

Vier nieuwe tracks telt de Top 40 deze week en Goodbye van Post Malone en Young Thug is daarvan de hoogste nieuwe. De twee rappers vallen de lijst binnen op 26. 

26. GOODBYES – Post Malone featuring Young Thug

Als er dit jaar een prijs moet worden uitgereikt voor meest originele merchandise, dan mag die naar Post Malone. Ter promotie van zijn nieuwste hit verkoopt de zanger op zijn officiële website opblaasbare doodskisten. Uiteraard staat de tekst ‘Goodbyes’ er op. Het is een verwijzing naar de videoclip bij de zesde Top 40-notering van Austin Post, zoals de net 24 jaar geworden Amerikaan eigenlijk heet. Die clip speelt zich af op een kerkhof en Post Malone is zelf als zombie te zien. Goodbyes is een samenwerking met rapper Young Thug. Hem ken je van de zomerhit Havana van Camila Cabello, waarop hij mee rapt. Goodbyes is de voorloper op het derde album van Post Malone, dat over een paar maanden verschijnt.

28. ZO KAN HET DUS OOK – Maan

Maan heeft inmiddels al bijna twee jaar een relatie met Tony Claessens, die je beter kent als dj Tony Junior. Dus vond ze het hoog tijd voor een ode aan haar droomman. In Zo Kan Het Dus Ook zingt ze onder meer over hun relatie, dat hij er altijd voor haar is en tegelijkertijd ook de ruimte geeft. Aan het einde van haar zevende Top 40-hit bedankt Maan haar vriend voor zijn liefde. Heel veel zullen ze elkaar deze zomer trouwens niet zien, want de komende maanden staat Maan op diverse grotere en kleinere festivals door heel Nederland. Begin 2020 zal de zangeres uit het Noord-Hollandse Bergen bovendien een korte clubtour doen. In februari en maart geeft ze in totaal negen concerten in verschillende zalen door het land.

33. INSTAGRAM – Dimitri Vegas & Like Mike & David Guetta, Daddy Yankee, Afro Bros & Natti Natasha

‘We hebben geprobeerd om zo veel mogelijk stijlen bij elkaar te brengen’. Dat zei Dimitri Vegas over zijn nieuwste hit en daar is geen woord te veel mee gezegd. De Belgische dj/producer en zijn broer Like Mike hebben voor de track Instagram een mooi rijtje namen opgetrommeld. David Guetta en Daddy Yankee ken je al van eerdere Top 40-hits, terwijl Afro Bros en Natti Natasha voor de eerste keer in de lijst staan. Even aan je voorstellen dus! Afro Bros zijn de Arnhemse broers Giordano Ashruf en Rashid Badloe, die als producers eerder medeverantwoordelijk waren voor de hit X van Nicky Jam en J Balvin. Natti Natashi is een 32-jarige zangeres uit de Dominicaanse Republiek, die eigenlijk Natalia Batista heet.

39. SPIRIT – Beyoncé

The Lion King leverde zo’n 25 jaar geleden maar liefst drie Top 40-hits op. Elton John haalde de lijst met Can You Feel The Love Tonight? en Circle Of Life en ook Jimmy Cliff & Lebo M. waren succesvol met Hakuna Matata. Vanaf deze week draait er een nieuwe versie van het beroemde Disney-verhaal in de bioscopen. De computer-geanimeerde remake ziet er levensecht uit. In de film hoor je de stemmen van onder anderen Donald Glover, Seth Rogen en Beyoncé. Haar hoor je ook op de soundtrack, waarvoor een aantal hits uit de jaren ’90 in een nieuw jasje is gestoken, maar ook enkele nieuwe tracks werden geschreven. Eén daarvan is Spirit, waar Beyoncé ook zelf aan mee schreef. Qmusic koos ‘m onlangs als Alarmschijf.

Foto: BSR Agency