Top 40: George Ezra stijgt naar nummer 1

- Hitlijsten

 Kris Kross Amsterdam Conor Maynard George Ezra Jonas Blue Zedd Armin Van Buuren Clean Bandit Demi Lovato Calvin Harris Sam Smith
Top 40: George Ezra stijgt naar nummer 1

Het is de laatste tracks die op nummer 1 hebben gestaan niet gegund om daar lang van te genieten. Ook Aya Nakamura moet met Djadja alweer snel plaatsmaken. Shotgun van George Ezra knalt naar de eerste plek van de Top 40.

George Michael scoorde solo zes nummer 1-hits, George Baker schreef er drie op zijn naam en verder kregen ook George Harrison en George McCrae een hit bovenaan de Top 40. George Ezra is de vijfde ‘George’ die de eerste plek weet te bereiken. Shotgun is de 781e nummer 1-hit sinds het begin van de Top 40, in 1965.

Het is niet voor het eerst dat er een wapen op de eerste plaats stond. Zo zagen we in 1975 Stan The Gunman (van Hank The Knife and The Jets), Shot Of A Gun (van Kane) in 2008 en Rap Das Armas (van Cidinho E Doca) in 2009 bovenaan de Top 40.

Djadja naar 2
Djadja van Aya Nakamura moet het deze week doen met een tweede plek, terwijl Whenever van Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard op de derde plek blijft staan.

Clean Bandit voor de vierde keer in top 4
In de top 10 stijgen een hoop tracks lekker door. Solo van Clean Bandit en Demi Lovato gaat van 6 naar 4 en daarmee staat Clean Bandit voor de vierde keer bij de vier populairste hits van Nederland. Twee van die tracks, Rather Be (met Jess Glynne) en Rockabye (met Sean Paul en Anne-Marie), wisten op de eerste plek te komen. Symphony (met Zara Larsson) kwam tot nummer 3.

Weer top 5 voor Jonas Blue
Rise van Jonas Blue en Jack & Jack zit ook nog altijd in de lift. Na 8 weken stijgt de track van 8 naar 5, waarmee het de vierde hit van Jonas Blue is, die de top 5 heeft gehaald.

Gigi d'Agostino na 16 jaar weer in top 10
De laatste keer dat Gigi d’Agostino een top 10-hit in Nederland scoorde, was Jan-Peter Balkenende nog minister-president, won een Nederlandse voetbalclub nog een Europese prijs en hadden we in de Top 40 nog geen spoor gezien van artiesten als Rihanna en Ali B. Dat was in 2002 en nu, in 2018, knalt de Italiaan met Dynoro van 16 naar 6, met In My Mind.

Gigi gaat al flink wat jaren mee, want op 17 december 1996 maakte hij zijn debuut in ons land. Toch is er nóg een Italiaan die een nóg langere periode had tussen de eerste en laatste Top 40-hit: dat is Raffaella Carra, met dik 33 jaar. Overall is de ‘recordhouder’ David Bowie, met 46 jaar tussen de eerste en de laatste Top 40-hit.

Calvin Harris en Sam Smith gaan hard
Ook Calvin Harris en Sam Smith gaan hard omhoog. Promises schiet van 22 naar 9 en bezorgt Calvin zijn elfde top 10-hit. Sam kan daar nog niet aan tippen, maar zijn teller staat al op 5 top 10-hits in Nederland. Deze week weet Calvin zich een plekje bij de 10 meest succesvolle acts van dit jaar te verschaffen, Hij staat nu nummer 10, terwijl in de top 5 met Kraantje Pappie en Ronnie Flex twee Nederlandse acts staan. De top 3? Ed Sheeran (op 3), David Guetta (die flink aan het inlopen is op de nummer 1, nu nog op 2) en Dua Lipa (op 1).

Top 10 voor Happy Now
Zedd en Elley Duhé doen het wat rustiger aan: Happy Now gaat van 11 naar 10.

Vier keer dertien voor Armin
Therapy (van Armin Van Buuren en James Newman) staat voor de vierde achtereenvolgende week op nummer 13. Dat deden 8 andere hits eerder ook. Vier hits stonden nóg vaker op nummer 13: Sexy Als Ik Dans (van Nielson), Zelfs Je Naam Is Mooi (van Henk Westbroek), Hey There Delilah (van de Plain White T’s) en Wasted (van Tiësto en Matthew Koma).

Check hier de complete Media Markt Top 40!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!