Top 40: Frenna en Lil Kleine blijven lijstaanvoerder

- Hitlijsten

 Dua Lipa Imagine Dragons Julia Michaels Anne-Marie David Guetta George Ezra Sam Smith Calvin Harris Frenna Lil Kleine
Top 40: Frenna en Lil Kleine blijven lijstaanvoerder

Verleden Tijd van Frenna en Lil Kleine blijft deze week stevig op de eerste plek van de Top 40 staan. De twee rappers hebben nauwelijks concurrentie. Alleen Dynoro en Gigi D’Agostino maken een sprong richting de top 3.

Het betekent dat Lil Kleine nu, met de drie weken van Drank & Drugs meegerekend, in totaal vijf op nummer 1 heeft gestaan in de Top 40. Over twee weken kan de Amsterdammer zijn persoonlijke record breken. Mocht Verleden Tijd dan nog op nummer 1 staan, dan overtreft de track de drie weken op 1 van Drank & Drugs. Frenna staat nu twee weken op 1. 

Gigi D'Agostino breekt record
Shotgun van George Ezra blijft op nummer 2 staan, maar de Brit voelt wel een duo in zijn rug prikken. Dynoro en Gigi D’Agostino knallen van 5 naar 3, met hun In My Mind. Op 2 februari 2002 stond Gigi voor het laatst in de top 3 van de Top 40. Daarmee evenaarde hij toen het record van Eiffel 65 en Nini Rosso, die eerder ook 8 weken in de top 3 wisten te verblijven. Deze week, dik 16 jaar na L’Amour Toujours, staat hij daar opnieuw en is hij met 9 weken meteen de Italiaan die het langst op het erepodium heeft gestaan. De meest succesvolle Italiaan is hij voorlopig nog niet… dat blijft Eros Ramazzotti.

Calvin Harris in bijzonder rijtje
Rise van Jonas Blue en Jack & Jack moet door de sprong van In My Mind een plek inleveren en komt daarmee op 4 terecht. Ook Promises van Calvin Harris en Sam Smith zakt een plaatsje en staat daardoor op 5. Met een flinke sprong van 12 naar 6 schieten Silk City en Dua Lipa van 12 naar 6. Calvin Harris is deze week toegetreden tot een select groepje van 20 acts die 300 weken of meer in de Top 40 wisten te verblijven. Via Promises en One Kiss komt de Britse dj deze week precies op 300. Recordhouder blijft Rihanna die sinds 2005 al 590 weken in de lijst wist te verblijven.

9e top 10-hit voor Dua Lipa
Ook met haar 9e Top 40-hit, Electricity, staat Dua Lipa in de top 10. Dat flikte ze ook met al haar 8 vorige hits in de lijst, 9 uit 9, een 100% score. Slechts één act wist Dua nog te overtreffen want Ch!pz wist alle 10 hits in de top 10 te krijgen. Vanaf deze week is ze ook de Britse zangeres met de meeste hits in de top 10. Die titel deelde ze tot deze week met Kim Wilde die er 8 op haar naam schreef; Adele slingerde 7 hits in het bovenste kwart van de lijst.

Zakkers en plakker
Whenever van Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard (van 6 naar 7) en Djadja van Aya Nakamura (van nummer 7 naar nummer 8) verliezen beiden een plek, terwijl Happier van Marshmello en Bastille deze week op 9 blijft plakken. Imagine Dragons is op de weg terug en zakt van 8 naar tien met Natural.

Snelste stijgers
Twee hits stijgen deze week even snel en mogen zich allebei de snelste stijger noemen. Hurt Somebody van Noah Kahan en Julie Michaels maakte vorige week een re-entry in de Top 40 en stijgt deze week lekker door: de track gaat van 26 naar 17.

Ook de Australische singer-songwriter Dean Lewis gaat negen plekken omhoog. Zijn Be Alright staat nu op 28.

Snelste zakker
Don’t Leave Me Alone van David Guetta en Anne-Marie is met 9 plaatsen verlies de snelste zakker. Door de vrije val staat de track nu op 31.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!