Top 40: Frenna en Lil Kleine bijna nieuw in top 10

- Hitlijsten

 Fais Dua Lipa Frenna Lil Kleine
Top 40: Frenna en Lil Kleine bijna nieuw in top 10

Verleden Tijd van Frenna en Lil Kleine kwam pas vorige week uit, maar knalt nu al hoog de Top 40 binnen. Ook Electricity van Silk City en Dua Lipa en Make Me Do van Fais zijn nieuw in de lijst.

11. VERLEDEN TIJD – Frenna & Lil Kleine

Verleden Tijd is een remake van een hit die dik achttien jaar geleden zes weken op 1 stond in de Top 40: Onderweg van Abel. Het is niet voor het eerst dat een nieuwe versie van Onderweg in de lijst staat. In 2011 maakte Anouk een Engelstalige bewerking. Met What Have You Done stond ze acht weken in de Top 40 en kwam tot de veertiende plek. Nu hebben rappers Frenna en Lil Kleine de hit van de Brabanders onder handen genomen. Hun versie heet Verleden Tijd. Abel-zanger Joris Rasenberg is tegenwoordig muziekleraar en trots dat zijn hit nog steeds terugkomt in de Top 40. Met Verleden Tijd braken Frenna en Lil Kleine deze week een Nederlands Spotify-record. De track werd in 24 uur 930.000 keer gestreamd.

29. ELECTRICÌTY – Silk City with Dua Lipa

De naam Silk City duikt voor het eerst in de Top 40 op, maar achter dit project zitten twee goede bekenden. Niemand minder dan Mark Ronson en Diplo zijn namelijk het brein achter Silk City. Eerstgenoemde ken je natuurlijk vooral van de nummer 1-hit Valerie met Amy Winehouse uit 2008. Ook Diplo stond al boven aan de Top 40. Met Major Lazer scoorde hij met respectievelijk Lean On (2015) en Cold Water (2016) nummer 1-hits. Als Silk City schopten de twee producers het al wel tot de Tipparade, maar de single Feel About You, een samenwerking met Mapei, wist deze zomer niet door te stoten tot de Top 40. Opvolger Electricity slaagt daar dus wel in. Mede dankzij Dua Lipa, die je op de track hoort zingen.

34. MAKE ME DO – Fais

Twee jaar geleden maakte je voor het eerst kennis met Fais toen de nu 26-jarige Rotterdammer met hulp van Afrojack de Top 40 haalde met Hey. Daarna volgde een tweede samenwerking in de vorm van Used To Have It All. Na Know You Better is Make Me Do de vierde Top 40-hit voor Faisal Ben Said, zoals Fais voluit heet. Tenminste, als zanger dan. Inmiddels werkt Fais naast Afrojack namelijk ook met en voor een aantal andere artiesten. Zo zijn hits als Another Life van Afrojack, David Guetta en Ester Dean en A Million Ways van Miss Montreal mede door Fais geschreven. Afrojack is achter de schermen nog steeds betrokken bij Fais’ hits. Hij produceerde Make Me Do. Radio 538 koos ‘m als Alarmschijf.

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!