Top 40: Davina Michelle bedreigt Frenna en Lil Kleine

- Hitlijsten

 Jonas Blue 5 Seconds Of Summer Lil Pump Kanye West Marshmello Bastille Cardi B Selena Gomez DJ Snake Sam Smith Calvin Harris George Ezra Gigi D'Agostino Lil Kleine Frenna
Top 40: Davina Michelle bedreigt Frenna en Lil Kleine

Verleden Tijd staat voor de zesde week bovenaan de Top 40. Daarmee komt de hit van Frenna en Lil Kleine op hetzelfde aantal weken, als dat het ‘origineel’ van Abel (Onderweg) in 2000 ook de lijst wist aan te voeren. Toch is er (Nederlandse) bedreiging voor de nummer 1-positie van het tweetal.

Verleden Tijd staat nu in een rij van 17 Nederlandstalige hits die de Top 40 het langst wisten aan te voeren, met de 12 weken van Dromen Zijn Bedrog (van Marco Borsato uit 1994) als absoluut record. Het nummer van Frenna en Lil Kleine evenaart als Nederlandstalige raptrack deze week het record van Gers Pardoel, die tot deze week alleen het record had met Ik Neem Je Mee. Dat wist de Top 40 in 2011 zes weken aan te voeren. Achter Ik Neem Je Mee en Verleden Tijd complementeren Dansplaat (Brainpower, 4 weken op 1), Zinloos (Lange Frans, Baas B en Ninthe, 3 weken op 1), Watskeburt?! (De Jeugd Van Tegenwoordig, 3 weken op 1) en Drank & Drugs (Lil Kleine en Ronnie Flex, 3 weken op 1) de top 6.

In de verdere top 3 is er een kleine verschuiving. In My Mind van Dynoro en Gigi D’Agostino blijft plakken op de tweede plek, maar het is George Ezra die weer omhoog gaat en daardoor opnieuw bij de drie populairste tracks van Nederland komt te staan. Shotgun gaat van 4 naar 3.

Davina Michelle gaat hard
Davina Michelle maakt een reuzensprong. De goedlachse zangeres knalt met Duurt Te Lang van 22 naar 4. Daarmee lijkt ze een belangrijke kandidaat om Frenna en Lil Kleine van de eerste plaats af te ketsen. In de geschiedenis van de Top 40 hebben er al een aantal hits in de Top 40 gestaan, met daarin het woord ‘lang’. Denk bijvoorbeeld aan Hoe Lang Zou ’T Duren van Cees & Marjan (1976, #17), Hoe Lang Heb Ik Te Leven van Volumia (2000, #27) en Ik Wacht Al Zo Lang van Lange Frans, Baas B, Brutus en Tim Akkerman (2006, #18). Alleen Hoe Lang? van Nick & Simon kwam hoger dan Duurt Te Lang: die track kwam in 2008 tot nummer 3.

Taki Taki wint en wint
Calvin Harris en Sam Smith zakken twee plaatsen en komen met Promises op nummer 5 terecht. Daarmee voelen zij nu de adem van Dean Lewis in hun nek, want hij stijgt met Be Alright van 7 naar 6. Toch vinden we een andere kandidaat voor de nummer 1-positie op nummer 7. Taki Taki van DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna en Cardi B komt van 12 en wordt flink gestreamd. Ook op de radio komt het nummer steeds dichterbij, waardoor het nummer ook in de komende weken nog flink wat winst kan boeken.

Rita Ora op weg naar top 10
De nummers 8 tot en met 10 dalen allemaal. Rise van Jonas Blue en Jack & Jack valt van 5 naar 8, Happier van Marshmello en Bastille zakt van 6 naar 9 en Youngblood van 5 Seconds Of Summer verliest twee plekken en staat nu op 10. Let You Love Me van Rita Ora komt deze week heel dichtbij de top 10. De Britse zangeres wint drie plaatsen en staat nu op dubbel 1: 11.

Snelste zakker van 2018
Het kan snel gaan in de Top 40. Dat blijkt uit de val die I Love It (van Kanye West en Lil Pump) deze week maakt. Vorige week nog bereikte het nummer de 16e plaats maar deze week kunnen we dat getal ‘x2’ doen. Met 16 plekken is I Love It niet alleen de snelste zakker van de week, maar ook nog eens de snelste zakker van 2018. Tot deze week maakte Ja! van Bizzey, Kraantje Pappie, Chivv en Yung Felix de grootste val, met 15 plaatsen verlies (van 23 naar 38, op 14 april 2018).

Check hier de complete Media Markt Top 40 van deze week.

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!