Tipparade: Wap is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Cardi B Megan Thee Stallion Kevin Yade Lauren Chris Brown Young Thug Lost Frequencies Mathieu Koss Chef'Special Jeffrey Heesen Brace Miley Cyrus
Tipparade: Wap is hoogste nieuwe

Cardi B en Megan Thee Stallion hebben de handen ineen geslagen met Wap. Het rapduo heeft daarmee de hoogste van zeven binnenkomers te pakken.

De Tipparade wordt door het hoge aantal verversingen steeds jonger. Deze week is het opgetelde weektotaal van de lijst op 81 uitgekomen en dit jaar zagen we dat aantal één keer eerder onderaan de streep. Slechts twee noteringen zijn ouder dan vier weken; Rain On Your Parade (van Nick Klyne) staat in de negende week op nummer 3 en Slowmotion (van Nielson) komt in de zesde week op nummer 9. Sunnery James en Ryan Marciano maakten met Rani het nummer Life After You. De track is deze week, met 12 plaatsen winst, de een na snelste stijger. Sunnery James en Ryan Marciano wisten met hun voorgaande vijf Tipparade-noteringen de Top 40 niet te bereiken. De Alarmschijf van Master KG en Nomcebo, Jerusalema, stijgt nog net wat sneller en komt, met 23 plaatsen winst, op de eerste plek van de lijst terecht.

Cardi B en Megan Thee Stallion brachten afgelopen vrijdag een nieuwe track uit. Wap is nu de hoogste van de zeven binnenkomers in de Tipparade. Die aanstormende hits zetten we voor je op een rij. De volledige Tipparade bekijk je hier.

20 (--) WAP- Cardi B & Megan Thee Stallion
Cardi B en Megan Thee Stallion hebben bij het maken van de video bij Wap echt wat neer willen zetten. Zo zijn er gastrollen voor Normani, Rosalía, Rubi Rose en Kyle Jenner. Toch is niet iedereen even gelukkig met de rol van Jenner en duizenden hebben inmiddels een digitale handtekening gezet om haar uit de video te laten verwijderen. Ook de rassendiscussie laaide online weer op en werd door Cardi B de kop ingedrukt: “Niet alles draait om rassen. Er zijn issues bij ons in de wereld en ik bid er altijd voor. Hier draait het er zeker niet om”, zo stelt ze. 

23 (--) ALS IK JE NIET ZIE- Kevin & Yade Lauren
Afgelopen vrijdag verscheen er met Als Ik Je Zie een nieuwe track van Kevin. De inmiddels 26-jarige rapper maakte in het voorjaar van 2018 zijn Top 40-debuut met Beetje Moe, de track met Lil Kleine en Chivv. Daarna lukte het niet opnieuw om de Top 40 te bereiken. Samenwerkingen met Ashafar, Idaly en Hef en ook Lijpe bleven steken in de Tipparade. Als Ik Je Niet Zie verscheen op het label van Kevin en is geproduceerd door Jordan Wayne. Yade Lauren nam de vocalen voor haar rekening en zij wist twee weken geleden al haar derde Top 40-hit te scoren met Mij Niet Eens Gezien (met Lil Kleine en Kris Kross Amsterdam). 

26 (--) GO CRAZY- Chris Brown & Young Thug
In mei leverden Chris Brown en Young Thug een gezamenlijke mixtape af, Slime & B. Uit die collectie werd Go Crazy tot single verheven en inmiddels is er halverwege juli ook een clip verschenen die door Chris Brown en Matt Fuller werd geregisseerd. De oplettende kijker zal in de video ook de zoons van P. Diddy zien, Justin en Christian. In Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten wist Go Crazy inmiddels al een plek in de top 10 te vinden. 

27 (--) DON’T LEAVE ME NOW- Lost Frequencies feat. Mathieu Koss
De afgelopen drie weken stond Love To Go op nummer 7 en daarmee lijken Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones het hoogtepunt in de Top 40 wel te pakken te hebben. De volgende track van Felix de Laet is Don’t Leave Me Now, een samenwerking met de Franse dj en producer Mathieu Koss. En die staat deze week ineens met twee tracks in de Tipparade want vorige week maakte hij zijn debuut in de Tipparade met Home, de track die hij met Ziggy Marley maakte. 

28 (--) KALEIDOSCOPE- Chef’Special
Sinds 2017 zien we Chef’Special ieder jaar wel met een hit in de Top 40 . Dit jaar hebben ze dat met Trouble al gedaan. Maybe This Is Love, dat op 14 maart in de Tipparade kwam, wist niet door te stomen naar de Top 40 en nu wordt een volgende poging gedaan met Kaleidoscope. Als eerbetoon aan de festivals en de fans brengt de Haarlemse band in de clip bij Kaleidoscope beelden van de sfeer die we kennen van voor de uitbraak van het corona-virus. 

29 (--) VAN MIJ ALLEEN- Jeffrey Heesen & Brace
Jeffrey Heesen en Brace hebben bewust gewacht met het uitbrengen van hun samenwerking tot het mooie weer er zou zijn. De twee hadden het plan geopperd om de zomerhit van 2020 te scoren. De clip bij het nummer verscheen een slordige twee maanden geleden en deze week wist de video het miljoen views te passeren. In de clip is te zien hoe Jeffrey en Brace proberen met hun charme de aandacht van een serveerster te winnen. Aan het einde van de clip vissen ze allebei achter het net. Die zomer-hit lijkt er niet meer in te zitten maar een dikke nazomer-hit behoort voor Van Mij Alleen echt tot de mogelijkheden. 

30 (--) MIDNIGHT SKY- Miley Cyrus
Aan het begin van de week verscheen er al een teaser voor de nieuwe track van Miley Cyrus. “Ik weet dat het voelt alsof je een eeuwigheid hebt zitten wachten. Maar niet langer want hier is ze”, zo deelde ze over het nummer waarvan ook meteen de videoclip wereldkundig is geworden. Duidelijk is ook dat Dua Lipa de track inmiddels heeft gehoord want vorige week al plaatste ze een foto van zichzelf met Dua en producer Watt. Die laatste maakte op zijn beurt Break My Heart voor Dua Lipa maar leverde dit jaar ook nummers af voor 5 Seconds Of Summer, A Boogie Wit Da Hoodie, Ozzy Osbourne en Louis Tomlinson.