Tipparade: Twenty One Pilots is terug

- Hitlijsten

 Emilee Tiësto Nielson Sam Smith Demi Lovato Merol Surf Mesa Becky Hill Arjen Lubach Tabitha
Twenty One Pilots

Level Of Concern is de nieuwste track van Twenty One Pilots en dat is deze week de hoogste van zes binnenkomers in de Tipparade.

Deze week weten twee tracks door te stromen naar de Top 40 waar een viertal andere nummers zijn gesneuveld. Dat biedt ruimte aan zes binnenkomers in de lijst. Met 8 weken Tipparade is Boyfriend van Mabel de langst genoteerde track en één van de twee zittenblijvers. Ook Boef blijft met zijn eerste Quarantaine Sessie zitten in de lijst maar de rapper doet dat al in de derde week op nummer 22. De meeste winst is weggelegd voor Alesso en Liam Payne die met Midnight 15 plaatsen winst pakken en daarmee op nummer 14 komen.

Opvallend bij de binnenkomers in de Tipparade is dat het in alle gevallen een track van twee personen is. In vijf van de zes gevallen betreft het dan ook nog eens een samenwerking tussen een man en een vrouw waar Twenty One Pilots het enige mannelijke en ook het enige vaste duo is.

De binnenkomers van deze week zetten we natuurlijk voor je op een rij; de volledige Tipparade bekijk je hier.

21 (--) LEVEL OF CONCERN- Twenty One Pilots
Met Level Of Concern hoopt Twenty One Pilots wat troost te kunnen bieden in de moeilijke tijd die het coronavirus met zich meebrengt. Voor Tyler Joseph was het de eerste track ooit die hij maakte op een elektrische gitaar. Na zijn werk in isolatie stuurde hij Josh Dun de bestanden om het nummer af te maken. Drie dagen later was de track al te beluisteren. Een deel van de opbrengst van Level Of Concern komt ten goede aan Crew Nation, een initiatief dat personeel dat normaal gesproken werkt in de entertainmentindustrie rond podia en concertlocaties financieel wil helpen.

23 (--) IK **** JE OP AFSTAND- Zondag Met Lubach ft. Merol
Uitgangspunt van de nieuwste uitspatting van Arjen Lubach is de ‘anderhalve meter afstand’-maatregel die in ons land is ingevoerd om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Andere coronaclichés komen dan ook onder de aandacht. De track was zondagavond te zien in het programma Zondag Met Lubach en sluit aan in de rij van verschillende nummers rond het virus. Lubach krijgt op deze track de hulp van Merol. Het gelegenheidsduo is inmiddels al wel 100 andere BN’ers gepasseerd die drie weken geleden met Zon in de Tipparade kwamen maar ondertussen slechts wisten op te klimmen tot nummer 26.

27 (--) ILY- Surf Mesa feat. Emilee
De melodie van deze track klinkt menigeen bekend in de oren. Oorspronkelijk werd het door Frankie Valli op plaat gezet maar die versie ging aan ons nagenoeg compleet voorbij. Voor Andy Williams werd het in 1968 een Britse top 5-hit waar die uitvoering bij ons toen in de Tipparade bleef steken. In 1982 werd het via de Boys Town Gang een nummer 1-hit in ons land. Daarna scoorden ook Tatjana Simic en Gerard Joling er een hit mee nadat eerst ook een mashup van de Pet Shop Boys in de Top 40 was gekomen. De Amerikaanse producer Surf Mesa schakelde voor zijn laidback-versie de hulp in van Emilee.

28 (--) NOTHING REALLY MATTERS- Tiësto & Becky Hill
Vanuit Colorado liet Tiësto deze week weten dat hij niet kan wachten om zijn nieuwste track met Becky Hill wereldkundig te maken: Nothing Really Matters. Die mededeling deed hij vanuit een winterse omgeving die met sneeuw was bedekt. Deze vrijdag is Tiësto ook te zien in een speciaal event van Beatport waarin de dj te zien is tijdens een livestream. Hij beloofde daarbij ook een aantal nieuwe tracks te delen. Becky Hill levert ondertussen opnieuw een dancetrack af.  Eerder al was de 26-jarige te horen op tracks met Matoma en Sigala voordat ze in oktober in de Top 40 debuteerde met Meduza en Goodboys op Lose Control.  

29 (--) I’M READY- Sam Smith & Demi Lovato
Het nieuwe album van Sam Smith krijgt een andere titel en wordt ook anders dan de versie die nu op de plank ligt. “Ik heb de afgelopen weken veel nagedacht en de titel en de release voelen niet goed. Dus heb ik besloten om verder te werken, een aantal dingen toe te voegen en wat belangrijke wijzigingen te doen”, aldus Smith. Ondertussen werd duidelijk dat er wel gewoon nieuwe muziek blijft verschijnen. To Die For is na zeven weken uit de Top 40 verdwenen en juist in die week verschijnt er met I’m Ready een nieuwe single.

30 (--) SLAPEN MET HET LICHT AAN- Tabitha & Nielson
Nielson liet precies een week geleden weten met ‘positief nieuws’ te komen. In de tijden waarin vooral slecht nieuws rondom het coronavirus te horen is maakt hij bekend dat Slapen Met Het Licht Aan zijn volgende single is. Tabitha scoorde inmiddels twee top 3-hits en dat deed ze via tracks met Kris Kross Amsterdam. Dat waren ook meteen alle Top 40-hits van Tabitha. Nielson zagen we tot nu toe slechts één keer in de top 3 via IJskoud; hij scoorde daarnaast nog tien andere Top 40-hits.