Tipparade: S10 & Froukje pakken de snelste stijger

- Hitlijsten

 S10 Froukje Mau P Bløf Geike Arnaert Meghan Trainor Claude Broederliefde KA Armin Van Buuren Philip Strand Selena Gomez Tiësto Tate McRae Maan Goldband P!nk Jason Derulo Shouse
Tipparade: S10 & Froukje pakken de snelste stijger

De gehele top 3 is deze week identiek aan die van vorige week. Dit zien we ook terug in de rest van de top 10, op 2 uitzonderingen na. Allereerst zijn daar Bløf en Geike Arnaert, die met We Doen Wat We Kunnen van 11 naar 7 gaan. Ook S10 en Froukje zijn nieuw in de top 10. Met Nooit Meer Spijt stijgen ze van 28 naar 10 en hebben ze ook gelijk de snelste stijger van de week te pakken. Buiten de top 10 doet Meghan Trainor het nog goed met Made You Look.

Mau P blijft deze week op nummer 1 staan in de Tipparade met Drugs From Amsterdam. Hetzelfde geldt voor de rest van de top 3.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

14 (--) LADADA (MON DERNIER MOT) – Claude
Bij het horen van de eerste klanken van Ladada (Mon Dernier Mot) zullen velen denken dat er een nieuwe single van Stromae is uitgekomen, maar niets is minder waar. Achter deze track gaat de pas 18-jarige Claude Kiambe schuil, die in 2019 nog meedeed met The Voice Kids maar strandde in de tweede ronde. Eerder dit jaar wist hij alsnog een andere talentenjacht te winnen, namelijk die van Are You Next? Een samenwerking tussen Cloud 9 Music, de muziekzender Xite en de producers Arno Krabman en Joren van der Voort (bekend van hits als Blijven Slapen van Maan en Snelle en Als Het Avond Is van Suzan & Freek). Met Ladada (Mon Dernier Mot) is Claude zijn eerste debuutsingle een feit.

17 (--) STUNTEN – Broederliefde feat. Ka 
Strandje Aan De Maas, zo heet het achtste studioalbum van Broederliefde dat vorige week uit kwam. De albums van de rapformatie scoren altijd goed, maar in de Top 40 hebben we ze al een tijdje niet meer gezien. De laatste hit was Officieel in 2017 (#15). Voor rapper Ka zou Stunten zijn eerste hit in de Top 40 betekenen.

25 (--) ROLL THE DICE – Armin van Buuren feat. Philip Strand
Waar Armin van Buuren met zijn 40 hits in de Top 40 allang geen introductie meer behoeft, is dat allesbehalve het geval bij Philip Strand. Deze 30-jarige Zweedse zanger timmert al bijna 10 jaar aan de weg en heeft inmiddels zo’n kleine 1,5 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Roll The Dice is terug te vinden op Armin zijn laatste studio album Feel Again, Pt. 2, de opvolger van het eerste deel dat afgelopen juni verscheen.

26 (--) MY MIND & ME – Selena Gomez
Selena Gomez konden we onlangs nog horen op de remix van Calm Down, de nummer 1 hit van Rema. Los van deze bijdrage is het muzikaal gezien de laatste jaren wat rustiger rondom Selena. Daar komt deze week verandering in. Morgen gaat haar eigen documentaire in première: My Mind & Me. In de documentaire is ze openhartig over haar gezondheidsproblemen. Zo kreeg ze te maken met een auto-immuunziekte, een depressie en een angststoornis. Met de titeltrack van de documentaire kan ze haar eerste solo-hit scoren sinds 2020, toen Rare tot nummer 25 wist te komen in de Lijst der Lijsten.

27 (--) 10:35 – Tiësto & Tate McRae
Na Don’t Be Shy (#16, met Karol G), The Motto (#1, met Ava Max) en Hot In It (#12, met Charli XCX) is het Neerlands trots Tiësto weeral gelukt om een succesvolle singer-songwriter te strikken. Ditmaal is Tate McRae de gelukkige, de zangeres die we onder andere kennen van You Broke Me First (#4) en She’s All I Wanna Be (#15). Vorige week plaatste Tiësto een video van een door Spotify opgezette droneshow op zijn Instagram pagina, om de release van zijn nieuwste dj-mix op het platform te vieren. Op de achtergrond is 10:35 te horen.

28 (--) STIEKEM – Maan & Goldband
Wie zowel Maan als Goldband volgt op Instagram kon gisteren zien dat beide acts ongeveer dezelfde foto plaatste met daarbij de boodschap ‘Stiekem’. Dat kan bijna niets anders betekenen dan een aankomende samenwerking. De release is morgen al daar. Goldband scoort momenteel een joekel van een hit met Noodgeval en ook Maan gaat lekker met Sowieso Overhoop. De zanger van Goldband, Karel Gerlach, is al een tijdje aan het daten met Maan. Ze hebben het naar eigen zeggen erg leuk. Hopelijk spat de chemie er ook zo af op Stiekem.

29 (--) NEVER GONNA NOT DANCE Again – P!nk
Sinds 2000 heeft P!nk al 38 hits weten te scoren in de enige echte, waarvan What About Us (#1) uit 2017 de grootste was. Vorig jaar was het nog raak met Cover Me In Sunshine (met haar dochter Willow Sage Hart) en All I Know So Far. Dit jaar kwam de protestsong Irrelevant niet verder dan de Tipparade, aan Never Gonna Not Dance Again om deze trend te doorbreken. Naar verluid is het de voorloper van P!nk haar negende studio album, de opvolger van Hurts 2B Human uit 2019. De Amerikaanse superster is volgend jaar op Pinkpop te bewonderen, als onderdeel van haar Summer Carnival 2023 tour.

30 (--) NEVER LET YOU GO – Jason Derulo x Shouse
De Australische dance act Shouse, bestaande uit Jack Madin en Edward Service, brak vorig jaar door met Love Tonight (al dan niet in de remix met David Guetta). De opvolger Won’t Forget You bleef vervolgens hangen in de Tipparade, maar gaat nu alsnog een soort van op herhaling. Never Let You Go is een herbewerking van Won’t Forget You, met medewerking van Jason Derulo. De heren van Shouse zijn er maar wat blij mee. Ze schrijven op Instagram: “Never thought the legend Jason Derulo hearing our music everywhere in Ibiza would lead to a collab like this… but love what he’s done. We can’t wait to share this one with you all on November 4."